ATVD opende het vernieuwde tennispark. De vereniging beschikt over negen banen, een minicourt voor de jeugd en speelfaciliteiten voor de kinderen. De twee banen voor het clubpaviljoen liggen 'horizontaal'. ATVD heeft nu een centercourt.
ATVD opende het vernieuwde tennispark. De vereniging beschikt over negen banen, een minicourt voor de jeugd en speelfaciliteiten voor de kinderen. De twee banen voor het clubpaviljoen liggen 'horizontaal'. ATVD heeft nu een centercourt. Foto: Trudy Kroese

Sport in Diemen in 2015

DIEMEN - Diemen telt veel succesvolle sportverenigingen waar jeugdleden en senioren met veel plezier sporten. Er wordt zowel prestatief als recreatief aan sport gedaan. Daarnaast zijn er veel inwoners van Diemen die op individuele wijze aan sport doen. Voorbeelden hiervan zijn hardlopen en wielrennen. De sportwereld van Diemen kende dit jaar veel hoogtepunten, verschillende teams werden kampioen, waaronder het eerste zondagteam van SV Diemen. De accommodatie van een aantal verenigingen werd dit jaar opgeknapt.

SV Diemen werd kampioen in de vierde klasse F. De ploeg won het beslissingsduel tegen SV Ouderkerk: 1-0. Trainer Marc Stuut nam afscheid met de titel.
Het parcours van de DiemerCross was weer loodzwaar. Jongeren en senioren renden door de modder. Burgemeester Koopmanschap reikte de prijzen uit.
DKV Victoria opende twee nieuwe velden van kunstgras. Korfbalwedstrijden worden op een kleiner veld gespeeld. Dit maakt wedstrijden sneller en aantrekkelijker.
Vijf teams van volleybalvereniging Smashing '72 namen deel aan wedstrijden voor het beachvolleybalkampioenschap van Amsterdam. In de categorie Circulatie & Mini Volleybal werd het team van Smashing '72 kampioen.
Handbalvereniging SV Zeeburg opende het gerenoveerde clubgebouw. Het gebouw ziet er schitterend uit. De vereniging kan weer geruime tijd vooruit.