Veel plezier op het ijs.
Veel plezier op het ijs. Foto: Trudy Kroese

Schaatspret tijdens Diemer Winterspelen

DIEMEN - Op het Diemerplein is dinsdag de tweede editie van de Winterspelen gehouden. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) in samenwerking met de gemeente.

Het zou ideaal zijn als de Winterspelen in het centrum van Diemen zouden plaatsvinden in een decor met een winterse sfeer. Vorig jaar, toen de Winterspelen voor het eerst in Diemen plaatsvonden, stormde het. Maar dat mocht de pret niet drukken. De aanwezigen, onder wie veel kinderen, genoten op de schaatsbaan van kunststof.

Dinsdagochtend vroeg werd de schaatsbaan van kunststof op het Diemerplein geplaatst, vlak bij de Diemer Apotheek. Dit werd gedaan door werknemers van een professioneel bedrijf. Mensen van de SWD en een aantal vrijwilligers zetten de andere attracties neer, zoals een groot speelkussen. Ook werden er een enorme kerstman en een grote sneeuwman op het plein gezet. Dit om de sfeer te verhogen.

Net als vorig jaar zat het weer niet mee. Het waaide hard en er viel veel regen. Maar vanaf 10.00 uur, het tijdstip waarop de Winterspelen van start gingen, was het druk op de schaatsbaan. Veel kinderen waren met broertjes en zusjes en vriendjes naar het Diemerplein gekomen. Langs de schaatsbaan stonden ouders en soms grootouders te kijken. Ook zij genoten.

Op de schaatsbaan waren veel vrijwilligers van de Diemer IJsclub aanwezig, onder wie voorzitter Lou Demmers en docenten van de club die schaatslessen geven op de Jaap Edenbaan. De leden van de oudste sportvereniging van Diemen zorgden ervoor dat de veiligheid van de kinderen niet in het geding kwam en dat de kinderen zich konden vermaken. Uiteraard vonden veel kinderen het leuk om te oefenen met een ijshockeystick.

Lange tijd trotseerden de kinderen de elementen. De kinderen in Diemen trekken zich dikwijls weinig van slecht weer aan en maken vooral plezier. Maar in de loop van de middag waren sommigen doorweekt en hadden het koud.

De Winterspelen is een evenement dat al na twee edities een traditie lijkt te zijn geworden. Het maakt deel uit van de evenementen tijdens de Diemer December Dagen. Hopelijk kunnen de schaatsliefhebbers in december 2016 terecht op een Diemerplein dat bedekt wordt door een dik pak sneeuw.

Kerstgroeten uit Diemen.
Vrijwilligers van Diemer IJsclub helpen.
Lekker popcorn eten.
Kerstman op de schaatsbaan.