Dames Smashing '72.
Dames Smashing '72. Foto: Trudy Kroese

Dames van Smashing '72
winnen van Wilhelmina: 3-1

DIEMEN - In de laatste wedstrijd van 2015 ontving het eerste damesteam van Smashing '72 de routiniers van Wilhelmina uit Amersfoort. Het team uit Diemen won met 3-1.

In de eerste set nam Wilhelmina een voorsprong van enkele punten, maar liepen de Diemense dames bij de 'twintig' het gaatje knap dicht om er met de setwinst vandoor te gaan (25-23). In de tweede set was het Smashing '72 dat de leiding nam, maar vanaf 23-23 de set weggaf (23-25). Bij een 1-1-tussenstand was het in de derde set tijd voor 'Smashingtime': vanaf 11-9 werden alle aanvallen van Wilhelmina geblokt of verdedigd en tot een scorende Diemense aanval verwerkt: (25-12). Ook aan het begin van de vierde set kwam Smashing '72 snel op voorsprong (8-1) en gaven de dames deze marge niet meer weg: 25-17. Door deze overwinning werden vier belangrijke competitiepunten bijgeschreven en blijft het team op de vierde plaats in de promotieklasse B staan.