Burgemeester Boog was in oktober op bezoek bij De Kersenboom.
Burgemeester Boog was in oktober op bezoek bij De Kersenboom.

Raad akkoord met locatie school

DIEMEN - Het nieuwe schoolgebouw van brede school De Kersenboom komt op een deel van de huidige parkeerplaats van Sportpark De Diemen. Dit heeft de gemeenteraad donderdag besloten.

Eerder was er een vergevorderd plan gemaakt om een nieuwe school te bouwen naast het huidige schoolgebouw van De Kersenboom in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep. Maar in de periode na de oplevering van brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord in de zomer van 2014 heeft de gemeente vastgesteld dat meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen dan was voorzien. Er werd besloten om nog eens kritisch naar de plannen voor een nieuw schoolgebouw voor De Kersenboom te kijken.

Verkeersstromen
Het bouwen van een school op een deel van de parkeerplaats van Sportpark De Diemen heeft tot gevolg dat de verkeersstromen in de wijk Plantage De Sniep worden gescheiden. Voetgangers en fietsers zullen door de wijk gaan, ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen zullen dit via de Muiderstraatweg en de Sportlaan doen.

De nieuwe locatie van de school heeft ook tot gevolg dat de sportverenigingen die op Sportpark De Diemen zijn gevestigd nauwer kunnen gaan samenwerken met De Kersenboom, bijvoorbeeld tijdens naschoolse activiteiten.

TVDZ
Wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs en Sport heeft de gemeenteraad eerder toegezegd dat bij het maken van het ontwerp van de school zo veel mogelijk rekening zal worden gehouden met de bezwaren en wensen van tennisvereniging TVDZ. TVDZ vreest dat zij een deel van haar ruimte op het sportpark kwijt zal raken. Het betreft onder meer de tennismuur en de jeu-de-boulesbaan.

De keuze voor een nieuwe locatie van De Kersenboom heeft tot gevolg dat de nieuwe school later zal worden opgeleverd. De school die op de plek naast het huidige schoolgebouw zou worden gebouwd zou volgens de planning op 1 juni 2017 klaar zijn. De school die op een deel van de parkeerplaats van sportpark De Diemen komt moet op 1 juni 2018 gereed zijn.

Noodlokalen
De Kersenboom krijgt er steeds meer leerlingen bij. De verkoop van woningen in Plantage De Sniep verloopt goed. De woningen worden in fasen verkocht. De wijk is vooral in trek bij gezinnen met jonge kinderen. In afwachting van de oplevering van de nieuwe school zal De Kersenboom gebruik gaan maken van noodlokalen.