Keeper Dave Moen redt in duel SV Diemen-OSV.
Keeper Dave Moen redt in duel SV Diemen-OSV. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen sluit jaar af als 4e

DIEMEN - SV Diemen kan terugkijken op een zeer goede eerste helft van de competitie in de derde klasse C. De ploeg staat na 13 wedstrijden met 22 punten op de vierde plaats. Dit is hoger dan waarop voor de aanvang van het seizoen was gerekend. SV Diemen hoopt de lijn na de winterstop door te trekken. Vorige week werd bekend dat de club en trainer Martin van Egmond na dit seizoen uit elkaar gaan.

SV Diemen werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse na een 1-0 overwinning in het beslissingsduel met SV Ouderkerk. Na slechts een seizoen in de vierde klasse keerde SV Diemen weer terug naar de derde klasse, het niveau waarop de club volgens velen minimaal thuishoort.

Mogelijkheden
Voor de aanvang van het huidige seizoen was het niet makkelijk om de mogelijkheden van SV Diemen in te schatten. Er was immers veel veranderd. Trainer Marc Stuut was na een seizoen vertrokken omdat hij zijn werk als trainer/coach niet langer kon combineren met zijn drukke werkzaamheden en privéleven. Stuut had zijn besluit om te stoppen al in januari kenbaar gemaakt aan het bestuur van SV Diemen.

Het bestuur reageerde vervolgens slagvaardig en contracteerde vlak daarna Martin van Egmond als trainer voor het seizoen 2015-2016. Op het moment dat SV Diemen-voorzitter Hans ter Horst en Van Egmond het contract in de kantine van SV Diemen ondertekenden was Van Egmond als trainer van SV Ouderkerk nog samen met SV Diemen volop in de race om de titel.

Hoop
Van Egmond sprak toen de hoop uit dat beide clubs zouden promoveren. Hij werd op zijn wenken bediend: SV Diemen werd kampioen en SV Ouderkerk promoveerde via de nacompetitie. Dat ging trouwens ook op voor Fortius. De drie clubs zijn dit seizoen opnieuw bij elkaar ingedeeld in de derde klasse C.

Mutaties
De selectie van SV Diemen onderging ook een aantal mutaties. Verdediger Pierre Tosch stopte en werd jeugdtrainer bij SV Diemen, spelmaker Kevin Kroese vertrok naar Assendelft omdat hij bij een club wilde gaan spelen die dichter bij zijn woonplaats Wormerveer is. Leroy Kroese en aanvaller Marc Stobbelaar gingen voor TOG in de Watergraafsmeer voetballen. Leroy Kroese, de broer van Kevin, was vorig seizoen reservekeeper achter eerste doelman Dave Moen, maar leverde een aanzienlijke bijdrage aan de titel. In de beslissingswedstrijd tegen SV Ouderkerk redde hij in blessuretijd twee keer op schitterende wijze.

Jeugdspelers
Trainer Martin van Egmond zag zijn selectie aangevuld met een aantal spelers die van andere clubs overkwamen en een aantal jeugdspelers. Hij was realistisch over de ambitie van SV Diemen: in de derde klasse blijven en heel misschien een periodetitel pakken. SV Diemen draait dit seizoen goed. Van Egmond heeft regelmatig te maken met blessures binnen de selectie en is daardoor genoodzaakt jeugdspelers een kans te geven. Een aantal talenten heeft die kans gegrepen.

Vertrek
Twee dagen nadat SV Diemen een knappe overwinning boekte op het sterke AGB maakten het bestuur van de club en trainer Van Egmond bekend dat zij in goed overleg hebben besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Er is geen klik tussen de zondagselectie en de trainer. Martin van Egmond heeft laten weten dat er vooral buiten het veld geen sprake is van een klik tussen veel spelers en hem. De trainer en de spelers zullen er alles aan doen om dit seizoen op een goede manier af te sluiten.