De Kerstommegang begint op 24 december om 17.00 uur.
De Kerstommegang begint op 24 december om 17.00 uur. Foto: Trudy Kroese

donderdag 17 december

Kerstconcert

Jazzorkest MDM geeft een kerstconcert in grand café Blauw in Theater De Omval. MDM speelt stukken van Charles Mingus, Duke Ellington en Thelonious Monk. Het concert begint om 16.00 uur. Toegang is gratis. Diezelfde avond draait in de grote filmzaal de nieuwe James Bond film 'Spectre'. De film begint om 20.00 uur. Voor de film kunnen bezoekers dineren in grand café Blauw. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

James Bond

De nieuwste James Bond 'Spectre' in Theater De Omval. Daniel Craig keert terug als de legendarische Britse geheime agent James Bond in alweer de 24e editie van de filmreeks. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 18 december

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kassa open om 19.00 uur. Kosten € 5,-.

zaterdag 19 december

Diemens Oorlog

Historische Kring Diemen geeft de gelegenheid om het boek 'Diemens oorlog' aan te schaffen in hun lokaal in De Schakel. Prijs € 29,50. Het boek geeft een eigen kijk op het leven in Diemen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Open van 11.00 tot 13.00 uur. Ingang bij de kinderspeelplaats Burg. Bickerstraat 46B.

Workshop

Op 9 januari start weer een serie van 5 workshops Body, Soul & Mindfulness in de Brede Hoed. Met oefeningen uit mindfulness, NLP en lichaamswerk leren cursisten het beste uit zichzelf te halen. De workshops zijn 9 en 23 januari, 6 en 20 februari en 12 maart. Telkens van 10.00 tot 13.00 uur of van 14.30 tot 17.30 uur. Informatie: www.karinbaddane.nl/workshops.

Diemer Harmonie

Tussen 13.00 en 15.00 uur speelt een ensemble van de Diemer Harmonie kerstmuziek in winkelcentrum Diemerplein, bij de roltrappen.

Niet Schieten!

'Kusje erop?' Het is tijd voor nieuwe helden! U vraagt, Niet Schieten levert! Maar wat is een held? Iemand die naar zichzelf durft te kijken. Mensen lijken dat moeilijk te vinden en daarom doen de mannen van Niet Schieten! dat vóór u. 20.30 uur. € 17,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 20 december

Filateliebeurs

Filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: Loek en Gonny Verschut, 020-6942002.

ComputerClub Minerva

Bijeenkomst van ComputerClub Minerva in buurtcentrum het Noorderlicht. 11.00 tot 14.00 uur, dit is tevens een kerst- en eindejaarsreceptie.

James Bond

De nieuwste James Bond 'Spectre' in Theater De Omval. Daniel Craig keert terug als de legendarische Britse geheime agent James Bond in alweer de 24e editie van de filmreeks. 11.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Bingo

In Huis van de Buurt het Kruidvat wordt een gezellige kerstbingo gehouden van 13.30 tot 17.00 uur. Informatie: Henny, 06-19776374.

Kerstconcert met samenzang in de Sint Petrus' Bandenkerk m.m.v. het Allegriakoor, Carpe Diem, la Stanza en en de Freewillies. Aanvang 14.30 uur, de kerk is open vanaf 14.00 uur. Toegang gratis, maar er wordt na afloop een collecte gehouden die is bestemd voor de restauratie/renovatie van de kerk.

dinsdag 22 december

Muziek op Schoot

Muziekschool Diemen start een muziekcursus voor (groot)ouders/verzorgers die graag met hun kind willen zingen en muziek maken. Kinderen genieten van muziek en het zingen van liedjes, vooral samen. Wil je je liedrepertoire om met je kind te zingen uitbreiden, ben je de tekst van sommige liedjes vergeten of ontbreekt het je aan handigheid in het samen muziek maken? Dan is deze cursus Muziek op Schoot zeker geschikt. Er wordt veel gespeeld, gedanst en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige instrumenten en andere materialen: van ballen tot badeendjes, van treintjes tot kikkers. De cursus wordt vanaf 12 januari gegeven in Theater De Omval, iedere dinsdag van 9.45 - 10.30 en van 10.45 – 11.30 uur. Kosten: € 95,- per kind, voor kinderen van 8 maanden tot 4 jaar. Aanmelden: info@muziekschooldiemen.nl.

Winterspelen

Van 10.00 tot 17.00 uur Winterspelen op het Diemerplein, georganiseerd door de gemeente i.s.m. SWD.

Janes Bond

De nieuwste James Bond 'Spectre' in Theater De Omval. Daniel Craig keert terug als de legendarische Britse geheime agent James Bond in alweer de 24e editie van de filmreeks. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 23 december

Pubercursus

De cursus 'Beter Omgaan met Pubers' begint weer op woensdag 13 januari. Er zijn zes bijeenkomsten in De Brede Hoed, iedere woensdag van 19.30 tot 21.30 uur. Voor ouders van kinderen tussen 12 en 18 jaar. Aan de orde komen de onderwerpen veranderingen in de puberteit, ruzie voorkomen en grenzen stellen en straffen. De cursus wordt gegeven door Carien Ruijter, pedagogisch adviseur van de Brede Hoed en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: cruijter@ggd.amsterdam.nl.

Kerstdagen

donderdag 24 december

Kerstommegang

Van 17.00 tot 18.00 uur ook dit jaar op kerstavond de kerstommegang voor kinderen. Start om 17.00 uur bij het gemeentehuis. Langs de route wordt op diverse locaties een deel van het kerstverhaal verteld en samen kerstliederen gezongen. De Neuteblazers zullen de tocht muzikaal begeleiden. Deelnemers kunnen zelf lampionnetjes en lichtjes meebrengen. Met de stoet lopen ook dieren mee, waaronder een kameel. Bij de Sint Petrus' Bandenkerk is een levende kerststal en worden de deelnemers aan de kerstommegang onthaald op warme chocolademelk en glühwein. Er staat ook een groene 'Wensbus'. Daarin mag ieder kind een kaartje met een wens erop instoppen, met iets wat je iemand anders toewenst. De helft van de ingeleverde kaartjes gaat naar de Ontmoeting en de andere helft naar de St. Petrus' Banden en al die wensen worden tijdens de vieringen met Kerstmis meegenomen in de voorbeden van beide kerken. Je mag thuis zelf al een kaartje-met-wens maken, maar er zullen ook op het plein kaartjes zijn die je ter plekke kunt beschrijven. Ook worden de wensen meegenomen naar de gezamenlijke Oecumenische Viering van beide kerken op zondag 24 januari.

Kerstviering

Kerstviering in de Sint Petrus' Bandenkerk: om 20.00 uur is er een woord- en communieviering met diaken Han Hartog. Jongerenkoor Hagunnan verzorgt de muzikale omlijsting.

Nachtmis

Om 22.30 uur is de Nachtmis in de Sint Petrus' Bandenkerk m.m.v. het Stanzakoor. Voorganger is pastor A.H. Tönis.

Kerkdienst

Kerstnachtdienst in De Ontmoeting, met medewerking van het Interkerkelijk Koor Watergraafsmeer. Schoolstraat 8, aanvang 22.00 uur. Voorganger ds. M.A. de Hoog.

vrijdag 25 december

Kerkdienst

Op 1e kerstdag kerkdienst in De Ontmoeting, aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. J.A. Verkerk.

Eucharistieviering

Om 10.30 uur is er een Eucharistieviering in de Sint Petrus' Bandenkerk m.m.v.het Allegriakoor. Voorganger is pastor A.H. Tönis.

zondag 3 januari

Peuterfestival

De eerste theaterdag van het nieuwe jaar is in De Omval traditiegetrouw voor de jongste theaterbezoekers tijdens het peuterfestival. Om 09.30 uur begint Babette Jane met 'Baby's in concert'. Met eigengemaakte liedjes en bijzondere instrumenten neemt zij ouders en baby's mee in een muzikale ervaring. De muziek is afgestemd op de jonge oren en beleving van kinderen van 8 tot 18 maanden. Om 10.30 uur begint 'Een reis naar de oase' voor kinderen vanaf 2 jaar. Zing mee, spring hoog of maak je klein, dans snel of langzaam en zwaai uitbundig met je armen in de lucht. Samen met de dieren van het Kwetterbos maakt Babette Jane een avontuurlijke muzikale reis naar de oase. Een bijzondere plek waar de chocoladeletters en ijsjes aan de bomen groeien en waar alle dieren elke dag feestvieren. Voor kinderen vanaf 3 jaar komen Pim en Pom naar De Omval. De Toren van Geluid vindt het een grote eer om een voorstelling te mogen maken over de bekende poezen Pim en Pom van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp. 'Pim en Pom - Anders dan anders' is een grappige voorstelling vol met vrolijke liedjes en live gespeelde geluiden. En natuurlijk mag het jeugdige publiek ook meedoen. Aanvang 12.00 uur. Kaarten € 10,- per voorstelling. Reserveren via theaterdeomval.nl.