De kinderraad vergadert.
De kinderraad vergadert. Foto: Trudy Kroese

Kinderraad vindt veiligheid
in verkeer belangrijk

DIEMEN - De kinderraad van Diemen heeft vrijdag voor het eerst een vergadering gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Mirthe Chung waren beiden voorzitter.

Afgelopen zomer startte de gemeente een sollicitatieprocedure voor de eerste kinderburgemeester van Diemen. Er solliciteerden 28 kinderen. Nadat Mirthe was uitgekozen benaderde de gemeente de overige sollicitanten met de vraag of zij zitting wilden nemen in de kinderraad. 13 kinderen wilden dat graag.

Vrijdagmiddag waren ze allemaal aanwezig. De kinderen bleken goed te hebben nagedacht over hun leefomgeving. Zij maken zich zorgen over de veiligheid in het verkeer. Specifieke plekken die werden genoemd zijn de oversteekplaats op de Muiderstraatweg ter hoogte van Plantage De Sniep, het ontbreken van fietspaden bij De Nieuwe Kring en het kruispunt bij de Diemerburg. Ook willen zij nog betere speelvoorzieningen, meer sportactiviteiten tussen scholen onderling en nog meer aandacht voor groen, inclusief afvalscheiding.