Wethouder Jeroen Klaasse las mee met Marita, Nouh en zijn broers.
Wethouder Jeroen Klaasse las mee met Marita, Nouh en zijn broers.

Wethouder Klaasse op bezoek bij de VoorleesExpress Diemen

DIEMEN - Afgelopen maandag ging wethouder Jeroen Klaasse op bezoek bij het gezin van Nouh. Zij deden mee aan de VoorleesExpress in Diemen. Voorlezer Marita las 20 weken lang één uur in de week voor aan de vijfjarige Nouh en maandag was de feestelijke afsluiting.

Iedere maandagmiddag was het vaste prik. Moeder Sihan vindt het jammer dat het de laatste keer is. Ze heeft voor de feestelijke afsluiting en het bezoek van de wethouder allemaal lekkere hapjes klaargemaakt. Marita begint met voorlezen. ''Nouh houdt vooral van echte voorleesboeken", vertelt ze. Met veel verschillende stemmetjes en vragen betrekt ze Nouh bij het verhaal. Wethouder Klaasse is benieuwd hoe Marita het voorleesuurtje indeelt en hoe Sihan terecht is gekomen bij de VoorleesExpress. Sihan vertelt dat ze via een buurvrouw hoorde over de VoorleesExpress en dacht dat dit ook voor haar gezin een goed idee was. ''Marita geeft mij goede tips over hoe ik leuk kan voorlezen.'' Marita vult aan dat Sihan ook voorleest tijdens het uurtje en dat dit steeds beter gaat. Na het eerste verhaal is het tijd voor een spelletje en daar is wethouder Klaasse als spelliefhebber ook zeker voor in. Samen met Nouh en Marita doet hij een taalspel.

De oudere broers van Nouh zitten ook regelmatig bij het voorlezen. Zij vinden vooral de spelletjes leuk. "Een van mijn lievelingsspellen is 'Wie ben ik' ", vertelt de oudste broer Chouaib. ''Wij gaan Marita echt missen, het is altijd zo gezellig.'' Zijn broertje Loukman valt hem bij: ''Wij blijven echt wel lezen elke maandag.'' Zo vliegt het laatste voorleesuurtje om en krijgen de kinderen van Marita als afsluiting een mooi voorleesboek en een diploma met de handtekening van de wethouder erop. Marita laat de familie weten dat zij hen nog graag een keer wil meenemen naar het theater. ''Want wij blijven elkaar natuurlijk zien.''