SV Diemen zette OSV onder druk.
SV Diemen zette OSV onder druk. Foto: Trudy Kroese

Diemen en OSV spelen duel uit

DIEMEN - SV Diemen en OSV hebben dinsdagavond de laatste 25 minuten van het op zondag 29 november gestaakte competitieduel uitgespeeld. De wedstrijd begon met een 0-2 voorsprong voor de bezoekers uit Oostzaan. Manolito Joren maakte 1-2. SV Diemen slaagde er daarna niet in om nog meer doelpunten te maken: eindstand: 1-2.

De wedstrijd werd anderhalve week geleden gestaakt nadat een speler van OSV een open teenbreuk had opgelopen. Dinsdagavond scoorde Manolito Joren al vier minuten na de hervatting van de wedstrijd. SV Diemen kreeg daarna vier corners en zorgde voor enkele hachelijke momenten voor het doel van OSV. Maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Zondag won SV Diemen met 1-2 bij SV Ouderkerk. Bij rust was de stand 1-1. De streekderby tussen SV Ouderkerk en SV Diemen was extra beladen omdat SV Diemen-trainer Martin van Egmond tot en met eind vorig seizoen onder contract stond bij SV Ouderkerk. Pierre Tosch, die eind vorig seizoen stopte maar wel beloofde stand-by te zijn in noodgevallen, deed mee bij SV Diemen. Bij een 0-0-stand kreeg SV Diemen een strafschop. De doorgaans zo trefzekere Dennis van Bree miste echter. SV Diemen was de bovenliggende partij, maar uit een spaarzame uitval kwam SV Ouderkerk op een 1-0 voorsprong. Een paar minuten later kreeg een speler van de thuisclub zijn tweede gele kaart. Manolito Joren maakte vlak voor rust gelijk: 1-1.

Hoewel SV Diemen na de hervatting met een man meer speelde had de ploeg van trainer Van Egmond moeite om het verschil te maken. Bright Owusu ontving ook zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Vijf minuten voor tijd bepaalde Giliano Eijken de eindstand op 1-2 in het voordeel van SV Diemen. Dennis van Bree schoot een vrije trap snoeihard op doel, waarna Eijken zeer attent reageerde op de rebound.
SV Diemen speelt zondag thuis tegen koploper AGB. De wedstrijd begint om 14.30 uur.