Leoni van der Molen traint de jeugdleden van De Meeuwen.
Leoni van der Molen traint de jeugdleden van De Meeuwen. Foto: De Meeuwen

Leoni van der Molen geeft training bij De Meeuwen

DIEMEN - International Leoni van der Molen heeft vorige week maandagavond een gasttraining gegeven aan diverse teams van de waterpolo-afdeling van De Meeuwen.

Zij gaf training aan de jeugdteams van spelers onder de 13 jaar en aan de teams van dames 1 en dames 2. Leoni van der Molen komt uit voor de vereniging UZSC in Utrecht. Daarnaast behoort zij tot de selectie van het Nederlands waterpoloteam. De voormalige inwoonster van Diemen begon haar loopbaan bij De Meeuwen in Diemen.

Leoni van der Molen vond het leuk om de jeugdige leden en de speelsters van dames 1 en dames 2 van De Meeuwen te trainen. De international kon tips geven en haar ervaring overbrengen. Speciale aandacht was er voor het spel van de midvoor. Dit is de positie die Leoni van der Molen in het team van haar club en bij het Nederlands team bekleedt. Leoni maakte deel uit van het Nederlands team dat tijdens het EK in Boedapest in 2014 en tijdens het WK in Kazan in 2015 de zilveren medaille behaalde. Het team hoopt zich volgend jaar te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vooral de jeugdige leden van De Meeuwen hadden na afloop van de bijzondere training veel interesse voor de zilveren medailles van Leoni.