SV Diemen-keeper Dave Moen pareert kans van OSV.
SV Diemen-keeper Dave Moen pareert kans van OSV. Foto: Trudy Kroese

Duel SV Diemen gestaakt

DIEMEN - De wedstrijd tussen SV Diemen en OSV is zondagmiddag in de 65e minuut gestaakt nadat een speler van de bezoekers uit Oostzaan een zware blessure had opgelopen.

Een speler van OSV liep een open teenbreuk op. Nadat de officiƫle wachttijd van 30 minuten was verstreken en de speler nog steeds op het veld lag, heeft de scheidsrechter in overleg met beide trainers besloten het duel te staken. De speler is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte, leidden de bezoekers met 0-2. De resterende 25 minuten van de wedstrijd moeten worden uitgespeeld.

De KNVB heeft maandag bepaald dat de laatste 25 minuten van de wedstrijd tussen SV Diemen en OSV op dinsdagavond 8 december worden gespeeld. De aanvang is om 21.00 uur. Dat tijdstip is gekozen omdat er op het hoofdveld van SV Diemen eerder op de avond trainingen plaatsvinden.

Maar eerst gaat SV Diemen zondagmiddag op bezoek bij rivaal SV Ouderkerk. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het zal een beladen duel worden. SV Diemen-trainer Martin van Egmond was tot en met vorig seizoen trainer van SV Ouderkerk. SV Diemen en SV Ouderkerk streden vorig seizoen tot het laatste moment om de titel in de vierde klasse. SV Diemen won de thuiswedstrijd vorig seizoen met 8-2 en won later in Ouderkerk met 1-2. De titel leek SV Diemen niet meer te kunnen ontgaan. Maar een week na de overwinning in Ouderkerk speelde SV Diemen in Duivendrecht onverwacht gelijk tegen CTO' 70: 1-1. Hierdoor werd een beslissingsduel tussen SV Diemen en SV Ouderkerk noodzakelijk. SV Diemen en SV Ouderkerk speelden het cruciale duel op het terrein van Roda '23 in Amstelveen. SV Diemen won met 1-0 door een treffer van Bright Owusu. In de blessuretijd redde SV Diemen-doelman Leroy Kroese twee keer op miraculeuze wijze. SV Diemen werd kampioen. SV Ouderkerk en Fortius promoveerden beide via de nacompetitie.