Een meisje levert haar schoenendoos in.
Een meisje levert haar schoenendoos in. Foto: Trudy Kroese

Veel belangstelling voor
actie Schoenmaatjes

DIEMEN - De actie Schoenmaatjes waaraan El'sina en Bijzonder Kindercoaching uit Diemen meedoen is een groot succes. Dertig kinderen hebben vrijdag een schoenendoos ingeleverd voor kinderen in Ghana.

De actie Schoenmaatjes is een initiatief van Edukans. Edukans steunt onderwijsprojecten van betrouwbare partnerorganisaties in ontwikkelingslanden en betrekt scholieren uit Nederland bij kinderen die elders in de wereld onder moeilijke omstandigheden leven.

Kinderen en hun ouders konden hun schoenendoos vrijdagavond inleveren bij El'sina aan de Burgemeester van Tienenweg. Een aantal kinderen had al eerder een schoenendoos ingeleverd bij Els Nuisker van El'sina of Elliëtte Kreek van Bijzonder Kindercoaching.

De kinderen hadden hun schoenendozen met schoolspullen, speelgoed, toiletartikelen en een persoonlijk artikel gevuld. Tatum (4) was vrijdagavond met haar ouders naar El'sina gekomen. Zij had haar schoenendoos met onder meer potloden, pennen, gummetjes en schriften gevuld. Zij had er zelfs een knuffel ingedaan. Ook Stijn (5) had zijn schoenendoos gevuld met spullen waar leeftijdgenootjes in Ghana veel aan hebben. De ouders van Tatum en de vader van Stijn vertelden dat beide kinderen al heel goed snappen wat het doel is van de actie. Docent Erik Wormhout was vrijdagavond aanwezig bij El'sina. Hij heeft Ghana diverse keren bezocht. Hij gaf informatie over zijn ervaringen. Hij vertelde dat kinderen met verschillende geloven samen les krijgen en dat dat heel goed gaat. Hij gaf aan dat de lesmethoden in het West-Afrikaanse land heel anders zijn dan die in Nederland. Kinderen hebben bijvoorbeeld maar één schriftje en schrijven dus veel minder op dan hun leeftijdsgenootjes hier.