Musica Batavia, zondag 29 november in Schuilkerk De Hoop.
Musica Batavia, zondag 29 november in Schuilkerk De Hoop.

donderdag 26 november

Lezing over namen

PCOB Diemen organiseert in De Schakel een lezing over koninklijke akten, de burgerlijke stand en het naamrecht vanaf ca. 1800. De heer W.D. Zondag, oud-hoofd burgerzaken van de gemeente Baarn, tevens buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, vertelt van alles over voor- en achternamen, nieuwe ontwikkelingen in het naamrecht en huwelijksvoltrekkingen en stamboomonderzoek. Aanvang 14.00 uur, introducees zijn welkom.

Film in De Omval

'Life', de nieuwste film van Anton Corbijn over de vriendschap tussen acteur James Dean, die in 1955 op 24-jarige leeftijd bij een ongeluk om het leven kwam, en een fotograaf van Life Magazine, Dennis Stock. 20.00 uur. € 8, -. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 27 november

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kassa open om 19.00 uur. Kosten € 5,-.

zaterdag 28 november

Oud papier

Vrijwilligers van RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 8.30 uur buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

Vuile Huichelaar

'Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren', een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes. Theater De Omval. 20.30 uur.

zondag 29 november

Filateliebeurs

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Film Sinterklaas

De nieuwe bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas, waarin slechterik Kornee alle cadeautjes uit de schoentjes laat stelen. 11.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Kamermuziek

Drie Duitse grootmeesters in het concert Musica Batavia in schuilkerk De Hoop. Bert Honig, blokfluiten, Mimi Mitchell, barokviool en Christina Edelen, klavecimbel, spelen triosonates van Händel, Telemann en Bach: de 'highlights' van de barokke kamermuziek. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten à € 14,- zijn te koop aan de zaal vanaf 14.30 uur. Reserveren: 06-81498375 of reservering@schuilkerkdehoop.nl.

dinsdag 1 december

Film in De Omval

'Life', de nieuwste film van Anton Corbijn over de vriendschap tussen acteur James Dean, die in 1955 op 24-jarige leeftijd bij een ongeluk om het leven kwam, en een fotograaf van Life Magazine, Dennis Stock. Aanvang 14.00 en 20.00 uur. € 8, -. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Klimaatfilm

Duurzaam Dorp Diemen houdt een filmavond over klimaatverandering met de vertoning van Naomi Kleins splinternieuwe klimaatfilm 'This Changes Everything'. Lex de Savornin Lohman, jurist van de Milieufederatie N-Holland zal na afloop van de film vragen beantwoorden. Aanvang 20.15 uur, Burgemeester de Kievietstraat 5. Entree gratis, donaties zijn welkom. Graag aanmelden i.v.m. beperkte ruimte: info@duurzaamdorpdiemen.nl.

donderdag 3 december

Hobbyclub

Iedere donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Kosten 1 euro voor materiaal en 1 euro voor de koffie.

Klassieke muziek

In OBA Diemen worden drie lezingen gegeven in de serie Klassieke muziek voor iedereen. Musicoloog Wout Strootman vertelt vandaag over Mozarts grote Europareis in 1777-1778. Omdat vader Leopold van zijn werkgever geen toestemming kreeg om met zijn zoon Wolfgang op reis te gaan langs de Europese vorstenhuizen, ging Wolfgang op reis met zijn moeder. 10.00-12.00 uur. Toegang per lezing met OBA-pas € 5,- / normaal € 10,-. Reserveren: diemen@oba.nl of 020-6902353.

Film in De Omval

Het unieke liefdesverhaal 'The Lobster' is een van de meest opmerkelijke films van dit jaar. Regisseur Yorgos Lanthimos werd bekroond met de Juryprijs voor Beste Film van het Cannes Filmfestival. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 4 december

Sinterklaas

De Sint Petrus' Bandenkerk kan ook dit jaar regelen dat Sinterklaas en twee van zijn Pieten bij kinderen thuis op bezoek komen. De opbrengst is bestemd voor renovatie en onderhoud van het kerkgebouw. De Sint kan vrijdag 4 en zaterdag 5 december langskomen. Informatie of meteen bespreken: liannevanwesting@gmail.com.

Sinterklaas komt ook langs in winkelcentrum Diemerplein op 28 en 29 november.

Tablet Café

In bibliotheek Diemen wordt iedere eerste vrijdag van de maand een Tablet Café gehouden om ervaringen uit te wisselen en tips en trucs te delen over tablets en iPads. Hoe installeer je een app, wat is werken in de Cloud of hoe lees je je mail op je tablet? Het Tablet Café is open van 18.30 tot 20.00 uur. Net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen en is er iets te drinken.De deelname is gratis.

zaterdag 5 december

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting halen vanaf half tien in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

zondag 6 december

Bridge+

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel een bridgeclinic met als onderwerp 'Op weg naar slem' van docent Nico Portegijs. Aanvang 12.00 uur. Aansluitend een bridgedrive, aanvang 13.15 uur. Inschrijven: 020-4638952 of bridge@boekservices.nl. Informatie: sansatoutbridge.nl.

maandag 7 december

Spelinloop

Iedere maandagmorgen, behalve in de schoolvakanties, van 10.00 tot 11.30 uur is er in De Brede HOED een spelinloop voor ouders en kinderen. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitwisselen. Carien Ruijter, pedagogisch adviseur, is aanwezig voor vragen en advies over bijvoorbeeld slapen, eten en zeuren. De spelinloop is gratis.

dinsdag 8 december

Film in De Omval

Het unieke liefdesverhaal 'The Lobster' is een van de meest opmerkelijke films van dit jaar. Regisseur Yorgos Lanthimos werd bekroond met de Juryprijs voor Beste Film van het Cannes Filmfestival. Aanvang 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 9 december

Cabaret in De Omval

Leon van der Zanden is in 'Supergewoon' op zijn scherpst! Origineel, kwetsbaar, fysiek en met de authentieke publieksinteractie die we van hem kennen. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 10 december

Film in De Omval

'Youth', met o.a. Michael Caine en Jane Fonda. Na het enorme succes twee jaar terug van Oscarwinnaar 'La grande bellezza' heeft regisseur Sorrentino opnieuw een film gemaakt over ouder worden, het verkruimelen van illusies en het verlangen naar schoonheid. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 december

OpusOne

OpusOne speelt voor de jeugd van 6 jaar en ouder in Theater De Omval 'De klokkenluider van de Notre Dame', een wervelende familiemusical vol muziek en dans. Maar het is ook het tijdloze verhaal over je alleen voelen en onverwachte vriendschappen. 19.00 uur. € 14,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 12 december

Theaterconcert

Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour in Theater De Omval. De wereldberoemde Charles Aznavour schreef meer dan duizend liedjes: 'For me formidable', 'Hier encore', 'La Mamma' en 'She'. Maar niet in het Nederlands. In 2014 werd Aznavour 90 jaar en daarom vertaalde en verzamelde Marijn Brouwers zijn liedjes en geeft ze in het Nederlands cadeau. 20.30 uur. € 15,- . Reserveren via theaterdeomval.nl.

en verder

tot 28 november

Collecte

Deze week gaan de collectanten van het Nationaal MS Fonds langs de deuren. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven met MS. Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan (dierproefvrij) onderzoek voor een beter leven nu en een toekomst zonder MS, begeleiding en voorlichting. Wie de collectant mist, kan ook een gift overmaken op giro 5057.

30 november tot 5 december

Collecte

Vrijwilligers van het Leger des Heils collecteren van 30 november tot en met 5 december in Diemen. De opbrengst is bestemd voor het buurtwerk, waarmee het Leger maandelijks vele mensen in buurten bijeenbrengt tijdens inloopochtenden of -middagen.

tot vrijdag 29 januari

Expositie

Frans van Vuuren, lid van Kunstzin Diemen, exposeert met zijn schilderijen in Woon-zorgcentrum de Diem. De expositie is te bezichtigen tussen 9.00 en 20.00 uur.

tot 29 februari

Expositie

Marja Eelman, lid van Kunstzin Diemen, exposeert in woon-zorgcentrum Berkenstede met haar fantasierijke karakterpoppen. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur.