De winnaars van de vrijwilligersonderscheiding en burgemeester Erik Boog.
De winnaars van de vrijwilligersonderscheiding en burgemeester Erik Boog. Foto: Trudy Kroese

Onderscheiding voor
tien vrijwilligers

DIEMEN - De gemeenteraad heeft vrijdagavond de vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Het was de twaalfde keer dat de vrijwilligersonderscheidingen werden uitgereikt.

Een commissie met een aantal leden van de gemeenteraad maakt jaarlijks een selectie uit de kandidaten die zijn voorgedragen voor een vrijwilligersonderscheiding. De commissie bestond dit jaar uit Rob Verheuvel (PvdA), Jeannette Pietersen (D66), Sylvia Raveling (Partij van de Ouderen) en Janneke de Graaf (CDA). Rob Verheuvel kon wegens ziekte vrijdag niet aanwezig zijn. Hij werd vervangen door Brigitte Wielage (VVD).

Wielage sprak namens de gemeenteraad haar waardering uit voor de vele inwoners van Diemen die zich inzetten als vrijwilliger en een positieve invloed hebben op de lokale samenleving.

Muziekgroep
De uitreiking van de vrijwilligersonderscheidingen werd goed bezocht. In de hal was een optreden van de Amsterdamse muziekgroep Zonnebloem. De onderscheidingen werden uitgereikt in de trouwzaal van het gemeentehuis. Daar verzorgde muzikaal theater Edog uit Diemen een miniconcert.

De gemeenteraadsleden en fractieopvolgers toonden zich echte gastdames en gastheren. Zij ontvingen de bezoekers bij de ingang van het gemeentehuis, schonken koffie en thee en andere drankjes en gingen rond met schalen met heerlijke hapjes. Er werden vrijdag in totaal tien vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt.

Gelukkigen
De gelukkigen waren: Trees van der Schot, Esther Magliano van Gaveren, Rianne en Jorit Tijsen, Marten van der Hoek, Miek Bonouvrie, Ellen Fagels-Custers, Steef Voorn en Melany Hendriks en Dionne Tool.

Raadsleden schenken drankjes in en gaan
met hapjes rond

Trees van der Schot kreeg de onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor onder andere de bingomiddagen in De Diem, de speel-o-theek, WonenPlus en de kerk Sint Petrus' Banden.

Ester Magliano van Gaveren kreeg de onderscheidingen voor haar vrijwilligerswerk voor de EHBO en Stichting KiKa (KinderKankervrij). Zij heeft EHBO-lessen gegeven aan bedrijven, particulieren en vrijwel alle scholen in Diemen. Daarnaast zet zij zich met volle overgave in voor KiKa.

Marten van der Hoek was jaren actief als penningmeester van de Diemer IJsclub, de oudste sportvereniging van Diemen. Daarnaast is hij al 28 jaar jeugdleider bij de club. Hij geeft ook graag schaatsles.

Broer en zus Jorit en Rianne Tijsen zijn ondanks hun jeugdige leeftijd op vele terreinen als vrijwilligers actief: bij judovereniging HC Fritz en tijdens de Kinderzomerspelen en het Loswalfestival.

Miek Bonouvrie is een vrijwilligster die velen in Diemen kennen. Zij was en is actief bij de kinderboerderij, SV Diemen, De Zonnebloem en de woon- en zorgcentra De Diem en Berkenstede.


Ellen Fagel-Custers staat altijd voor de medemens klaar: zij verleent mantelzorg aan een voormalige buurvrouw, was lid van de AMC Patiƫntenraad en is lid van de Wmo-raad Diemen.

Steef Voorn was zestien jaar lid van het kerkbestuur van de Sint Petrus' Banden en is voorzitter van de afdeling Diemen van De Zonnebloem. Daarnaast is hij actief voor WonenPlus. Hij bezoekt mensen aan huis en verricht dan klusjes.

Melany Hendriks en Dionne Tool zijn al sinds hun zesde jaar actief voor handbalvereniging SV Zeeburg. Dionne is wedstrijdsecretaris van de vereniging en onderhoudt alle contacten met de bond. Verder regelt zij zaken als de zaalindeling, zodat iedereen weet wie waar wanneer moet trainen.
Melany is secretaris van de verbouwingscommissie. Zij is ook de creatieve geest van de twee en zij houdt zich vooral bezig met verbouwen en alles wat daarmee samenhangt.

Het was druk in het gemeentehuis.