Kinderen zijn blij met een schoenendoos vol spullen.
Kinderen zijn blij met een schoenendoos vol spullen. Foto: Edukans

Diemenaren doen mee aan
de actie Schoenmaatjes

DIEMEN - Elliƫtte Kreek van Bijzonder Kindercoaching en Els Nuisker van centrum El'sina doen mee aan de actie Schoenmaatjes van Edukans. Kinderen uit Diemen kunnen hun gevulde schoenendoos op vrijdag 27 november vanaf 19.00 uur afgeven bij El'sina aan de Burgemeester van Tienenweg 20.

Edukans steunt onderwijsprojecten van betrouwbare partnerorganisaties in ontwikkelingslanden en betrekt scholieren uit Nederland bij kinderen die elders in de wereld onder moeilijke omstandigheden leven. Een voorbeeld hiervan is de actie Schoenmaatjes. Kinderen uit Diemen kunnen een schoenendoos met daarin een aantal artikelen inleveren bij El'sina. Edukans verzoekt kinderen om de schoenendoos te vullen met schoolspullen, speelgoed, toiletartikelen en een persoonlijk artikel. Vervolgens wordt de schoenendoos versierd en wordt daardoor een echt cadeau. De schoenendoos wordt daarna ingeleverd, inclusief een kleine bijdrage voor de verzendkosten. Kinderen kunnen hun e-mailadres aan de schoenendoos toevoegen en komen dan te weten bij welk schoenmaatje hun doos terechtkomt.
Elliƫtte Kreek: "Onze kinderen hebben over het algemeen alles wat ze nodig hebben, in ieder geval spullen voor persoonlijke verzorging, schrijf- en tekengerei en altijd wel iets van speelgoed. De kinderen daar hebben vrijwel niets. Vandaar dat zo'n doos enorme euforie oproept bij de kinderen. Als kindercoach heb ik veel gevoel bij zo'n actie, ieder kind verdient het namelijk om zich bijzonder te voelen. Daarom hebben Els Nuisker en ik deze actie omarmd en houden wij een inzamelavond in centrum El'sina."

Docent Erik Wormhoudt vertelt vrijdagavond 27 november over zijn recente reis naar Ghana en wat hij daar zoal gedaan heeft voor de kinderen en het onderwijs.