Heren De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft na enkele weken pauze de competitie hervat met een zege. De waterpoloploeg uit Diemen won voor eigen publiek van VZC E&P uit Veenendaal: 7-5.

De eerste periode begon met twee overtalsituaties voor De Meeuwen, maar de ploeg uit Diemen wist niet te profiteren. De Meeuwen kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. In de tweede periode kwamen de gasten uit Veenendaal op gelijke hoogte door een afstandsschot dat niet te houden was. De uitploeg kwam op een 1-2 voorsprong door opnieuw een afstandsschot. Daarna nam De Meeuwen het heft weer in handen en liep door een aantal goede uitbraken en schoten uit naar een 4-2 voorsprong.

In de derde periode waren de heren uit Veenendaal het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Dit werkte door irritatie in het nadeel van die ploeg. De spelers van De Meeuwen hielden het hoofd koel en gingen niet mee in het spel van hun tegenstanders. De derde periode eindigde in een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg. In de laatste periode speelde De Meeuwen de wedstrijd goed uit en kwam op een voorsprong van 7-4. De bezoekers deden nog iets terug en bepaalden de eindstand op 7-5.