SV Diemen had op meer gehoopt.
SV Diemen had op meer gehoopt. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag voor SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Roda '23 met 4-6 verloren. Bij rust leidden de bezoekers uit Bovenkerk met 1-2. SV Diemen staat nu met 13 punten uit 8 duels op de gedeelde vierde plaats in de derde klasse C.

SV Diemen en Roda '23 werkten een opwindend duel af. De bezoekers uit Bovenkerk namen via twee treffers afstand van SV Diemen: 0-2. Maar aanvaller Dennis van Bree, die dit seizoen opnieuw zeer trefzeker is, maakte nog voor rust 1-2. Na de hervatting liep Roda '23 uit naar 1-3. Maar het was Van Bree die het net wist te vinden en de 2-3 op het scorebord bracht. Na de 2-4 van Roda '23 was het Bright Owusu die 3-4 maakte. Roda '23 bracht de marge wederom op twee treffers en liep uit naar 3-5. Hoewel Quincy Molly SV Diemen met een kopbal terug in de wedstrijd bracht (4-5), bepaalde Roda '23 de eindstand in de blessuretijd op 4-6.

SV Diemen was teleurgesteld over de nederlaag tegen Roda '23. Maar SV Diemen presteert goed in het eerste seizoen na de terugkeer in de derde klasse. De formatie van trainer Martin van Egmond is momenteel een goede middenmoter. AGB staat na 8 duels met 18 punten op de eerste plaats. AGB verloor zondag met 1-0 van Buiksloot in Amsterdam-Noord. ASV Arsenal staat met 16 punten op de tweede plaats en Roda '23 is na de zege op SV Diemen derde. De ploeg uit Bovenkerk heeft 15 punten. KDO, Hercules Zaandam en SV Diemen hebben alle drie 13 punten en delen dus de vierde plaats. Zondag speelt SV Diemen opnieuw een cruciaal duel. De ploeg van trainer Van Egmond gaat dan op bezoek bij KDO. De wedstrijd in De Kwakel begint om 14.00 uur.