Er wordt nog aan het clubgebouw gewerkt.
Er wordt nog aan het clubgebouw gewerkt.

SV Zeeburg opent clubgebouw

DIEMEN - Het nieuwe clubgebouw van handbalvereniging SV Zeeburg wordt zaterdagmiddag 7 november officieel geopend door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken. Er is zaterdagmiddag een receptie voor genodigden, 's avonds is er een feest voor leden van de vereniging.

Het prachtige nieuwe clubgebouw aan de Prins Bernhardlaan is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en de vereniging. Veel leden van SV Zeeburg en familieleden hebben zich de afgelopen tien maanden ingezet om het clubgebouw te realiseren. Ook de afgelopen dagen is er nog door leden van de club hard gewerkt om het clubgebouw helemaal af te maken. Het ontwerp van het nieuwe clubgebouw is van architect Ted Vorst.

De werkzaamheden zijn in december 2014 begonnen. Het oude clubgebouw werd gestript en de kleedkamers, douches en de bar werden gesloopt. Aannemer Finish Profile heeft daarna de pui en de muren van het nieuwe clubgebouw gebouwd en het dak op het nieuwe gebouw geplaatst. Vervolgens hebben professionals de riolering, de verwarming, de elektriciteit en een luchtbehandelingssysteem aangebracht.

Daarna was het de beurt aan de leden en andere vrijwilligers. Zij hebben onder andere de keuken, de bar, kleedruimten, douches en toiletten en ruimtes om te vergaderen en bijeenkomsten te houden en spullen op te slaan tot stand gebracht. Door de inzet van leden en andere vrijwilligers heeft SV Zeeburg veel geld bespaard.

Klaar voor de toekomst
De spelers van SV Zeeburg hebben tijdens de renovatie van het clubgebouw gebruikgemaakt van de kleedkamers in sporthal Diemen. Onlangs is de handbalvereniging aan het zaalseizoen begonnen. De wedstrijden en trainingen vinden tijdens het zaalseizoen plaats in sporthal Diemen en de luchthal.

De opening van het nieuwe clubgebouw betekent dat SV Zeeburg klaar is voor de toekomst. De vereniging beschikt nu over een mooi clubgebouw met straks een fraai terras. Het bestuur hoopt dat het nieuwe clubgebouw tot een aanwas van leden zal leiden. Voorzitter Giovanni Douven sprak eerder de verwachting uit dat het nieuwe clubgebouw de hoeksteen van de vereniging zal worden. Het gebouw ziet er in elk geval schitterend uit. BSO Popeye gaat ook weer gebruikmaken van het clubgebouw. BSO Popeye maakte in het verleden ook gebruik van het oude clubgebouw van SV Zeeburg en heeft deze week al proefgedraaid. Zowel de begeleiding, de ouders als de kinderen zijn erg blij met de geweldig mooie en comfortabele huisvesting.