Lola Eradus in het gemeentehuis.
Lola Eradus in het gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

Lola Eradus exposeert
in gemeentehuis

DIEMEN - Kunstenares Lola Eradus exposeert tot 11 januari 2016 in het gemeentehuis van Diemen. De expositie is op werkdagen te zien van 08.30 tot 16.30 uur.

Lola woonde tot voor kort in Diemen-Zuid, maar is onlangs vanwege privéredenen verhuisd naar Purmerend, waar zij een atelier aan huis heeft. Zij deed afgelopen jaar mee aan de Kunstroute Diemen.

Hoe zou je de stijl van jouw werk willen omschrijven?
"Ik maak realistische schilderijen met een surrealistisch tintje. Een handelsmerk van mij, dat in veel schilderijen terugkomt, is een koe die een tulp in zijn bek heeft. Maar ik schilder ook vaak handen. Als ik iemand voor het eerst ontmoet kijk ik niet naar het gezicht, maar naar de handen. Handen hebben karakter en vertellen iets over een persoon."

Het werk van Lola Eradus valt op door de mooie en heldere kleuren en door de scherpe lijnen. Haar werk is divers. Lola schildert bijvoorbeeld ook portretten, waaronder zelfportretten. Een van die zelfportretten is te zien op de tentoonstelling in het gemeentehuis. Zij schildert ook portretten in opdracht. Lola is professioneel kunstschilder en verkoopt regelmatig schilderijen. Daarnaast exposeert zij frequent in binnen- en buitenland.

Zij doet binnenkort mee aan een bijzondere expositie in Groningen. In het Groninger Museum is een expositie over de artiest David Bowie te zien.
Lola vertelt dat bij de tentoonstelling 'Bowie Lesque', die vanaf 18 december is te bezichtigen in het Martini Plaza in Groningen, een unieke collectie kunstwerken te zien zal zijn van gerenommeerde kunstenaars die zich door David Bowie hebben laten inspireren. Er zal ook een schilderij van Lola te zien zijn.