Afbeelding

Diemense bus gestolen in Parijs

Zo af en toe putten we uit oude kranten om het grote leed van kleine criminaliteit in vroeger jaren te vertellen. Gestolen portemonnees, wisselgeld op de commode, babbeltrucs avant la lettre, maar dat gaat er tegenwoordig wel eens iets anders aan toe. Zoals laatst in Parijs toen een bus van Oostenrijk Touringcars uit Diemen in een kwade nacht werd gestolen. Een medewerker van Oostenrijk gaf aan dat het gaat om een 'enkeldekker'. Busdiefstal komt vaker voor. Het gaat om professionele organisaties die het voertuigvolgsysteem onklaar maken. Volgens de medewerker is het de tweede Oostenrijkbus die de afgelopen jaren is gestolen.

Carlo Cahn van de brancheorganisatie KNV Touringcarvervoer verklaarde desgevraagd: "Diefstal van bussen gebeurt steeds professioneler. Ik wil niet zeggen dat er niets aan de hand is, maar er is geen paniek of een trend. Een instapmodel touringcar kost zo'n 2,5 ton. Het volgsysteem kan onklaar worden gemaakt door stoorzendertjes te plaatsen. Bij diefstal stuurt de internationale busclub IRU foto's en signalement rond, maar als een bus in een voormalig Oostblokland kleine rondjes rijdt, zal hij niet snel opvallen."

Oostenrijk stuurde een andere bus om de toeristen op te halen. Wij sturen een ansichtkaartje naar de gedupeerde firma Oostenrijk.