SV Zeeburg wint

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg is de zaalcompetitie begonnen met een overwinning bij Westsite: 23-26. Bij rust leidde de thuisclub met 11-10.

SV Zeeburg speelde in Amsterdam-West tegen een team met weinig snelheid, maar met veel ervaring en technisch goede speelsters. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. De verdediging van SV Zeeburg stond redelijk, maar in de aanval werd er dikwijls balverlies geleden en vaak onzorgvuldig afgerond. De aanvallen die met snelheid werden opgezet bleken echter wel effectief tegen deze trage tegenstander. SV Zeeburg stond in de eerste helft telkens voor, maar in het laatste deel van de eerste helft werd de concentratie minder waardoor de verdediging van de ploeg uit Diemen verslapte. Westsite kwam terug. Bij rust leidde de thuisclub met 11-10.

In de rust werd door de coach van SV Zeeburg duidelijk gemaakt dat de dames zich beter moesten concentreren en als een team moesten vechten voor de overwinning. Dit leek vanaf de eerste minuut na de hervatting te werken. Westsite kon nog wel enkele keren van afstand scoren, maar de keepster van SV Zeeburg pakte ook een aantal mooie ballen. De verdediging zat goed dicht en er werd veel vanuit de tweede lijn gescoord. Hierdoor konden de dames uit Diemen de punten mee naar huis nemen: 23-26.