Frank Roël, Charlie Zuidwijk en Ed Portier.
Frank Roël, Charlie Zuidwijk en Ed Portier.

Drie basisscholen ontvangen cheque van 350 euro

DIEMEN - Basisschool De Venser heeft dinsdagochtend een cheque ter waarde van 350 euro ontvangen van de Stichting Kinderarmoede Nederland.

De cheque is beschikbaar gesteld door Expresso, een dochteronderneming van het Diemense bedrijf Claudia Sträter. Directeur Frank Roël en Ed Portier van de ouderraad van De Venser namen de cheque in ontvangst.

De Stichting Kinderarmoede Nederland zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben. De stichting heeft tot dusver vijftien basisscholen in Nederland kunnen helpen. De stichting ontvangt geld en spullen van bedrijven en particulieren en zorgt er vervolgens voor dat het geld en/of de spullen bij de juiste kinderen terechtkomen.

Expresso heeft contact opgenomen met de Stichting Kinderarmoede Nederland. De leden van de stichting hebben na overleg met de gemeente drie basisscholen in Diemen geselecteerd: De Venser en De Ark in Diemen-Zuid en De Octopus in het centrum. Frank Roël: "Ik heb voor mijn school besloten om deze donatie door te spelen naar onze ouderraad. Die slaagt er al jaren in om zonder verhoging van de ouderbijdrage extra activiteiten en het schoolreisje voor een gelijkblijvend bedrag te realiseren. De ouderbijdrage is vrijwillig en er zijn ouders die niet of slechts ten dele mee kunnen betalen."

Charlie Zuidwijk van de Stichting Kinderarmoede Nederland: "In november ontvangen alle scholen waarvoor wij ons inzetten een aantal cadeaus voor kinderen. Dit kunnen cadeaus zijn waarmee door alle kinderen van de klas kan worden gespeeld. Deze actie is mogelijk gemaakt door de supportersvereniging van Feyenoord. Die heeft een inzamelingsactie gehouden. En in de maand januari krijgen de drie scholen in Diemen elke woensdag krentenbollen voor de leerlingen."