Dames Smashing winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft afgelopen weekeinde gewonnen van VV Utrecht: 1-3.

De eerste set begon rommelig voor Smashing '72 met een opstellingsfout en weinig vat op de service van de ploeg uit Utrecht. Spelverdeelster Aniek Croonen moest vele meters maken om de Diemense aanval in stelling te brengen. Het harde werken werd in de eerste set nog niet beloond: 25-22.

Maar in de tweede set werd koers gezet op setwinst. Libero Cheronne Clark kreeg meer grip op de receptiepass en door een serviceserie van Annabel Dekker en rake klappen van buitenaanvalster Dieuwke Zwier werd de tussenstand gelijkgetrokken: 19-25. In de derde set toonde Lidwien Gall zich sterk in de verdediging en namen de Diemense dames opnieuw een voorsprong: 19-25.

In de vierde set werd een achterstand op de club uit Utrecht knap ingelopen en scoorde aanvoerder Anne Crouwel met een gevoelige tactische aanval vanaf de driemeterlijn: 23-25.

Smashing '72 klimt door deze overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst. Komend weekeinde zijn de dames vrij.