Kay Minnema maakte twee doelpunten.
Kay Minnema maakte twee doelpunten. Foto: Michelle de Haas.

SV Diemen wint bij Fortius

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de uitwedstrijd tegen Fortius met 2-3 gewonnen. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0. SV Diemen heeft na 7 competitieduels 13 punten en staat op een gedeelde tweede plaats in de derde klasse C.

SV Diemen trof in de Watergraafsmeer een goede bekende. Vorig seizoen speelden de clubs in dezelfde poule in de vierde klasse. Beide clubs promoveerden. SV Diemen werd na een beslissingsduel kampioen, Fortius en SV Ouderkerk promoveerden via de nacompetitie.

Fortius en SV Diemen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Beide teams zochten de aanval op. Fortius en SV Diemen kregen beide enkele grote kansen. SV Diemen-keeper Dave Moen redde een keer knap. Vlak voor de pauze kwam Fortius op 1-0.

Na de hervatting ging SV Diemen op zoek naar de gelijkmaker. Maar het was Fortius dat wist te scoren en de stand op 2-0 bracht. SV Diemen slaagde er echter in om knap terug te komen. De bezoekers scoorden driemaal en wisten de drie punten veilig te stellen. De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Kay Minnema (2x) en Marco Moelee.

SV Diemen, dat dit seizoen na een verblijf van een jaar in de vierde klasse weer is teruggekeerd in de derde klasse, doet van zich spreken. Na 7 competitieduels is AGB lijstaanvoerder met 18 punten. ASV Arsenal en SV Diemen hebben 13 punten en staan op een gedeelde tweede plaats. Roda '23 heeft 12 punten en staat op de derde plaats.

Zondag speelt SV Diemen geen competitiewedstrijd. Het team van trainer Martin van Egmond speelt een vriendschappelijk duel bij Sporting Almere, aanvang 14.00 uur.