De luchthal wordt opgezet.
De luchthal wordt opgezet. Foto: Trudy Kroese

Luchthal uitkomst voor sport

DIEMEN - Personeel van de gemeente en een aantal vrijwilligers van sportclubs in Diemen hebben dinsdagochtend de luchthal opgezet. De luchthal staat op een van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg aan de Prins Bernhardlaan.

De luchthal, die officieel Sporthal Voordewind heet, wordt elk jaar in oktober geplaatst en blijft dan staan tot medio maart van het jaar erop. De luchthal zorgt ervoor dat Diemen van het najaar tot en met het voorjaar extra zaalcapaciteit heeft, naast bestaande accommodaties als Sporthal Diemen en Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Dat is in deze periode van het seizoen hard nodig, want een aantal sportclubs heeft de veldcompetitie onderbroken en begint aan de competitie in de zaal. Voorbeelden hiervan zijn SV Zeeburg (handbal) en DKV Victoria (korfbal). Die twee verenigingen maken gebruik van de luchthal (en van Sporthal Diemen). Dat geldt ook voor TIW-Survivors (trainingen), SV Diemen (zaalvoetbal) en Stichting Welzijn Diemen (diverse sportactiviteiten).

Diverse verenigingen uit Diemen werken hun trainingen en wedstrijden af in Sporthal Voordewind. De extra zaalcapaciteit maakt het ook mogelijk om een indeling voor de zaalsporten te maken waardoor alle Diemense sportverenigingen die afhankelijk zijn van accommodaties voor de binnensport een eigen trainingsavond kunnen houden. Dit is van groot belang voor het clubgevoel.

Daarnaast wordt de luchthal ook gehuurd door verenigingen van buiten Diemen. Deze inkomsten zijn nodig voor de exploitatie van de luchthal.

De luchthal zal in 2021 zijn afgeschreven. Er zal dan een besluit moeten worden genomen of het wenselijk is om in de toekomst een nieuwe luchthal aan te schaffen of dat een permanente oplossing de voorkeur verdient: een nieuwe sporthal in Diemen.