Cees Ouwendijk.
Cees Ouwendijk.

Cees Ouwendijk tijdelijk raadslid voor PvdA

DIEMEN - Cees Ouwendijk is donderdagavond geïnstalleerd als tijdelijk gemeenteraadslid voor de PvdA. Ouwendijk is de vervanger van Rob Verheuvel, de fractievoorzitter van de PvdA die wegens gezondheidsredenen tijdelijk ontslag heeft genomen als gemeenteraadslid.

PvdA-raadslid Nico Portegijs is tijdelijk fractievoorzitter van de PvdA geworden, Marlea Kogeldans volgt Ouwendijk op als fractieopvolger van de PvdA. Kogeldans was van 1998 tot 2002 wethouder in Diemen namens de PvdA. Zij woonde daarna lange tijd buiten Diemen. Sinds het begin van dit jaar woont zij weer in de gemeente en is zij weer politiek actief geworden voor de PvdA.

Huren
Oud-journalist Cees Ouwendijk woont sinds het midden van de jaren tachtig in Diemen. Hij werd in de jaren 90 maatschappelijk actief als lid van een actiegroep die zich verzette tegen de enorme stijging van de huren van woningen in Diemen.

"Die actie heb ik samen met Rosali Herder (later wethouder en tegenwoordig raadslid voor Leefbaar Diemen, red.) gedaan. Wij kregen steun van de toenmalige PvdA-wethouder Marlea Kogeldans."

Ouwendijk werd daarna lid van de afdeling Diemen van de PvdA en ging zich inzetten voor de partij. Hij is goed ingevoerd in de lokale politiek.

Achtergrond
"Ik ben jarenlang bestuurslid van PvdA-Diemen geweest en was sinds enige tijd fractieopvolger. Het is de bedoeling dat ik slechts tijdelijk raadslid zal zijn. Op het moment dat de gezondheid van Rob Verheuvel het toelaat doe ik graag weer voor hem een stapje terug. Ik ben iemand die binnen een partij het liefst op de achtergrond actief is."