SV Diemen klopt IVV: 6-3

DIEMEN - SV Diemen heeft voor eigen publiek gewonnen van IVV: 6-3. Bij rust leidde SV Diemen met 2-1.

SV Diemen had na de onnodige nederlaag tegen DSOV iets goed te maken. De ploeg trof IVV dat vorige week kansloos verloor van Roda' 23 en dus ook zinde op revanche. SV Diemen was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar speelde in een zeer laag tempo. IVV liet de thuisploeg alle ruimte om op te bouwen en loerde op balverlies om er vervolgens snel uit te komen. Uit een omschakelmoment kwam IVV op 0-1. Een lange bal werd goed doorgekopt en keeper Moen was kansloos op de inzet van dichtbij.

Het doelpunt schudde SV Diemen wakker en het tempo werd opgevoerd. Van Bree was dicht bij de gelijkmaker maar zijn vrije trap werd prachtig uit de kruising gehaald. Vlak voor rust kwam de thuisclub toch op gelijke hoogte door centrale verdediger Quincy Molly. Na een lange rush kapte hij de ene na de andere verdediger van IVV uit om vervolgens verwoestend uit te halen. Nog geen twee minuten later stond Sno aan het einde van een snelle aanval van SV Diemen en bracht hij de ploeg heel beheerst op een 2-1 voorsprong. SV Diemen begon furieus aan de tweede helft. Na een goede actie van Sno kon een verdediger van IVV niet anders doen dan een overtreding maken. De scheidsrechter wees naar de stip. De penalty van Van Bree werd gekeerd, maar Saam was als eerste bij de bal en schoot raak. SV Diemen walste in deze fase over IVV heen en wist snel uit te lopen tot 6-1 via Shaquille Djairin, op aangeven van Sno en tweemaal Van Bree na goede assists van Minnema en Benouda. In het vervolg had Diemen het vizier niet op scherp staan en verzuimde het om een echte monsterscore neer te zetten. In de slotfase wist IVV zelfs nog tweemaal tegen te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 6-3.