DKV Victoria-Sporting West was spannend.
DKV Victoria-Sporting West was spannend. Foto: Bob Awick

DKV Victoria boekt eerste zege

DIEMEN - DKV Victoria heeft eindelijk de eerste overwinning in de veldcompetitie binnengehaald. De korfballers uit Diemen waren zondag voor eigen publiek sterker dan Sporting West: 18-15.

De wedstrijden tussen de ploegen uit Diemen en Amsterdam hebben altijd het karakter van een derby. Sporting West heeft het DKV Victoria in het verleden nooit makkelijk gemaakt en deed dat zondag evenmin. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en er ontwikkelde zich een spannend duel.

De eerste tien minuten waren voor de thuisclub, maar daarna brak de wedstrijd echt los en kwam de ploeg uit Amsterdam in haar spel. De rust was dan ook slechts een korte onderbreking van het geweld op het veld. De ploeg uit Diemen stond voor, maar moest alles uit de kast halen om de eerste overwinning in de veldcompetitie veilig te stellen. Sporting West kwam na de hervatting op gelijke hoogte en nam daarna een voorsprong.

Spannende strijd
DKV Victoria knokte zich terug in de wedstrijd. Het was stuivertje wisselen om de voorsprong. De ploeg uit Diemen sloeg een gat van 4 punten, maar daarna wist de club uit Amsterdam weer op gelijke hoogte te komen. Iedereen langs de kant zat met het zweet in de handen te kijken en wachtte af welke club zou gaan winnen. Uiteindelijk was het de thuisclub die aan het langste eind trok: 18-15.

DKV Victoria is door deze zege op gelijke hoogte met Sporting West gekomen. Beide ploegen hebben na zeven duels vijf punten en staan op een gedeelde voorlaatste plaats van de ranglijst van de 3e klasse H in de veldcompetitie. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo dan DKV Victoria. Furore heeft een punt minder en staat op de laatste plaats. De veldcompetitie wordt onderbroken en de korfballers starten met de zaalcompetitie. DKV Victoria komt in de zaalcompetitie in de derde klasse uit.