Bewoner Berkenstede (93) wacht op nieuwe Canta

DIEMEN - De heer Cuyp (93) woont al acht jaar in woon- en zorgcentrum Berkenstede. Hij gaat er graag op uit in zijn Canta (een gehandicaptenvoertuig). Maar helaas hebben onbekenden onlangs voor de vijfde keer zijn Canta vernield. Hij is nu in afwachting van een nieuwe.

"Ik parkeer mijn Canta altijd op mijn eigen parkeerplaats op het Berkenplein. Op 3 oktober hebben onbekenden voor de vijfde keer mijn Canta vernield. Zij hebben dit keer de motor uit de Canta gehaald. Die mensen hebben geen besef wat zij mij hebben aangedaan. Ik heb het gevoel dat mijn rechterarm is afgezaagd. Ik kan mij heel moeilijk te voet verplaatsen en gebruik mijn Canta om boodschappen in het winkelcentrum te doen en om naar mijn zoon te gaan. Ik zit nu te wachten op het moment dat ik een nieuwe Canta krijg. Tot dan kan ik weinig anders doen dan hier in Berkenstede blijven."

Hij is vol lof over de wijze waarop de politie hem heeft geholpen. "Er zijn op 3 oktober twee vrouwelijke agenten uit Amsterdam bij mij geweest. Zij zijn anderhalf uur gebleven." Hij vertelt dat Welzorg hem heeft toegezegd dat hij een nieuwe Canta krijgt. Maar hiervoor moet eerst toestemming gegeven worden door de gemeente (team Wmo). "Ik heb begrepen dat er een wachtlijst is en dat het nog even duurt voordat ik een nieuwe krijg. Ik hoop dat het snel gebeurt, want nu kan ik geen kant op." De gemeente vindt het heel vervelend dat de Canta van de heer Cuyp vernield is. Er is al telefonisch contact met hem geweest. "Normaal gesproken maken we dan meteen een afspraak voor een persoonlijk gesprek, maar door de drukte bij het team Wmo kon dat deze keer niet. We verwachten nu volgende week een afspraak te kunnen hebben. Dan gaan we met elkaar kijken wat de beste oplossing voor meneer is. Gelukkig heeft hij inmiddels een pasje voor de Servicetaxi zodat hij wel mobiel is", aldus een woordvoerder van de gemeente.