Amilcar Bouters op het terras van Bean There.
Amilcar Bouters op het terras van Bean There. Foto: Trudy Kroese

Brasserie Bean There is in trek

DIEMEN - De horecazaak Bean There is sinds 1 augustus 2008 aan de Muiderstraatweg 2 gevestigd. De brasserie trekt veel klanten uit Diemen en plaatsen uit de regio. Sinds kort bezorgt Bean There ook aan huis in Diemen. Gastheer Amilcar Bouterse (36) vertelt over zijn zaak.

Hoewel het al oktober is zitten we in de zon op het riante terras van Bean There. Amilcar en zijn collega's bieden de klanten een divers assortiment, dat tijdens verschillende momenten van de dag en de avond wordt aangepast. In de ochtend kunnen klanten genieten van onder meer een lekkere kop koffie, daarna kunnen zij de lunch gebruiken en vanaf 16.00 tot 21.00 uur heerlijk dineren. Uiteraard kan er ook dan nog gewoon een kop koffie of een drankje besteld worden. Ook staan er diverse verse en gezonde sappen op de kaart.

'Gouden' koffiebonen
De koffie die bij Bean There wordt geschonken is heerlijk. "Onze koffie wordt gemaakt van Arabica, zogenaamde 'gouden' koffiebonen en heeft een milde smaak. Wij krijgen veel complimenten over de smaak van onze koffie", aldus Amilcar. Klanten kunnen voor de lunch kiezen uit een gevarieerd aanbod: de traditionele uitsmijter, diverse soorten salade, soepen en exotische broodjes. Dit is slechts een greep uit de uitgebreide lunchkaart.

Surinaamse keuken
Het diner bestaat uit gerechten uit de Surinaamse keuken: roti, nasi, bami, rijst en pom, kipsaté, saotosoep enz. Het vlees is halal. Er worden ook vegetarische maaltijden geserveerd. Bean There past de kaart voor het diner aan de seizoenen aan. Amilcar: "Zeventig tot tachtig procent van mijn klanten bestaat uit, ik zal maar zeggen, autochtone Nederlanders. Veel van hen houden van de Surinaamse keuken. Mensen eten veel gevarieerder dan in het verleden. Dat valt mij ook op als ik naar mijn eigen voorkeuren kijk. Ik eet Surinaamse, Indonesische, Italiaanse, Turkse en Griekse gerechten, maar ook typisch Hollandse gerechten zoals boerenkool en spruitjes." De meeste klanten van Bean There wonen in Diemen. "Er komen hier veel tweeverdieners. Mensen die de hele dag hebben gewerkt en het dan prettig vinden om hier even iets te drinken of te eten. Steeds meer mensen halen hier eten af. Wij bieden sinds kort ook de mogelijkheid om thuis te laten bezorgen. Klanten kunnen ons tot 21.00 uur bellen op nummer 020-3374032. Thuisbezorgen kost twee euro, maar bestellingen vanaf dertig euro worden gratis thuisbezorgd."
Terras
Bean There is een sfeervol ingerichte zaak. Binnen kunnen klanten aan kleine of grote tafels plaatsnemen of ervoor kiezen om een rustig plekje te zoeken. Het ruime terras op het zuiden is een van de trekpleisters van de zaak. Amilcar en zijn collega's zorgen voor een prettige sfeer waarbij gastvrijheid, service en professionaliteit vooropstaan.

Hij is zeer tevreden over de locatie. "Het enige waarover ik mij zorgen maak is de toekomstige renovatie van de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg (Oost-Westas). Het is voor mij en voor de andere ondernemers in de straat en hier om de hoek aan de Ouddiemerlaan heel belangrijk om bereikbaar te blijven. Ik hoop dat de gemeente daar rekening mee houdt en met ons gaat overleggen over mogelijke oplossingen."

Bean There werkt samen met fitnesscentrum Basic-Fit: leden van deze sportschool krijgen korting op vertoon van hun ledenpas.

Amilcar en zijn collega's zorgen voor een prettige sfeer waarbij gastvrijheid en service vooropstaan