Doelman van dames 1 verricht redding.
Doelman van dames 1 verricht redding. Foto: Trudy Kroese

Teams De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht gewonnen: 6-4. Het eerste herenteam won het thuisduel tegen Aquarijn met 5-3.

De dames van De Meeuwen kwamen op voorsprong door een doelpunt van Sophia Lunenburg. Na een man minder situatie bij de thuisclub kwamen de dames uit Utrecht langszij: 1-1. Door een strafworp en een prachtig doelpunt van Tessa Coumou kwam De Meeuwen op een 3-1 voorsprong. Nadat de bezoekers tot 3-3 waren teruggekomen nam De Meeuwen weer een voorsprong: 5-3. De dames uit Utrecht boden goed partij, maar konden niet voorkomen dat De Meeuwen won: 6-4 De dames van De Meeuwen hebben 9 punten uit 3 duels en staan op een gedeelde eerste plaats. Zaterdag speelt het team uit tegen ZV Noordkop.

De heren van De Meeuwen Diemen speelden hun eerste thuiswedstrijd. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. De Meeuwen Diemen kwam op 0-1 achterstand, maar maakte een minuut later gelijk. In de 2e periode kwamen de gasten uit Nieuwegein opnieuw op voorsprong. Na een halve minuut kwamen De Meeuwen alweer gelijk: 2-2. Niet veel later was het wederom Aquarijn dat op voorsprong kwam. In de 3e periode scoorde Dennis Hooijberg twee keer en liep De Meeuwen uit naar 5-3. Vlak daarna stuurde de scheidsrechter een speler van de thuisploeg weg wegens een vermeende overtreding. De toegekende strafworp werd door Aquarijn tegen de paal geschoten. In de 4 minuten die volgden werkten de overige spelers hard en verrichtte keeper Robin Hooijberg nog een redding. De Meeuwen stelde de zege veilig: 5-3.