Anneke van Dok overhandigt Erik Boog een exemplaar van haar boek.
Anneke van Dok overhandigt Erik Boog een exemplaar van haar boek. Foto: Trudy Kroese

Oud-burgemeester Van Dok signeert boek in Bruna

DIEMEN - Oud-burgemeester Anneke van Dok heeft vrijdagmiddag in de winkel Bruna in winkelcentrum Diemerplein haar boek 'Het recht van de sterkste' gesigneerd. Zij was van 1984 tot 1990 burgemeester van Diemen. Burgemeester Erik Boog begroette haar in de winkel en ontving een eerste, gesigneerd, exemplaar van het boek.

Na haar burgemeesterschap in Diemen was Anneke van Dok achtereenvolgens burgemeester van Velsen, staatssecretaris van Economische Zaken, burgemeester van Vlissingen en waarnemend burgemeester van Niedorp.

Anneke van Dok kijkt met plezier terug op haar periode als burgemeester van Diemen. "Wij hebben in die periode hard gewerkt om de ontwikkeling van Diemen-Noord rond te krijgen. Dat was aanvankelijk een groot probleem. Maar wij hadden toen een sterk college van B en W", aldus de oud-burgemeester.

Een enkele keer brengt zij nog een bezoek aan Diemen. Het is haar uiteraard opgevallen dat Diemen sinds haar vertrek een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Enige tijd geleden heb ik samen met een vriendin Diemen-Noord bezocht. Ik vind dat die wijk er mooi uitziet. Ik heb begrepen dat Diemen is uitgebreid en dat het aantal inwoners is gegroeid. Ik ben van plan om hier binnenkort weer eens langs te komen en ik hoop dat burgemeester Boog mij dan wil rondleiden."

Roman
Anneke van Dok nam vrijdagmiddag uitgebreid de tijd om klanten van Bruna over haar boek te vertellen. 'Het recht van de sterkste' is een roman over machtsmisbruik door de elite. "Hoewel het onderwerp ernstig is, ontbreken humor en een romantische noot niet", staat op de achterkant van het boek.
Eerder schreef zij het boek 'Het jaar van de held'.