De Diemer Harmonie speelt op 11 oktober in De Omval.
De Diemer Harmonie speelt op 11 oktober in De Omval. Foto: Trudy Kroese

donderdag 1 oktober

Klaverjassen

Klaverjasclub Diemen Zuid houdt de competitie in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Kosten 3 euro per avond.

1 en 6 oktober

Film in De Omval

'Irrational Man', de nieuwe Woody Allen met Emma Stone en Joaquin Phoenix. Filosofieprofessor Abe Lucas bevindt zich in een existentiële crisis maar ontdekt een nieuw doel in zijn leven wanneer hij een relatie begint met een van zijn studenten. Aanvang donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 2 oktober

De draak is ontwaakt

Geen land dat zo veel tegenstellingen kent als China: hemelse tempels en torenhoge wolkenkrabbers, besneeuwde bergen en groene rijstvelden, bedrijvige markten en hypermoderne winkelcentra. Cisca en Evert Abspoel geven een multimediapresentatie in De Schakel over het oude en moderne China. Het is een prachtig land met duizenden jaren geschiedenis, oude tradities, unieke monumenten en schitterende landschappen. 10.00 – 12.00 uur, kosten: € 3,-. Informatie: Cora Verhoef SWD, 06-55622536.

Vincent Bijlo

In 'Het Nieuwe Nu' bekijkt Vincent de wereld door een 'slimme' bril en verplaatst hij zich in een zelfrijdende auto. Hij kan alles, alles, alleen. Dat maakt hem gelukkig, althans, dat is de bedoeling. Maar waarom mist hij zijn chauffeur zo? Waarom verdwaalt hij, ondanks dat zijn auto de weg weet? Aanvang 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 3 oktober

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen vanaf half tien in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.


Kinderboekenweek

Om 14.00 uur speelt Martijn Donders de voorstelling 'Meneer B. en de Smikkelsmakmachine'. Deze voorstelling sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: 'Raar maar waar!' over natuur, techniek en wetenschap. Meneer B. is gek op lekker eten, maar zijn vrouw vindt hem veel te dik. Daarom geeft ze hem iedere dag alleen nog maar broccoli. Gelukkig heeft Meneer B. een kelder waarin hij al jaren aan het werken is aan een geheime uitvinding: de Smikkelsmakmachine. Een interactieve voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Toegang met OBA-pas gratis/ normaal € 5,-. Reserveren noodzakelijk via diemen@oba.nl of 020-6902353.

Toneel in De Omval

Eric Borrias speelt 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween' naar het gelijknamige boek van Jonas Jonasson. Allan Karlsson wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt. 20.30 uur. € 15,- € 13,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 4 oktober

Bridgeclinic

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel een bridgeclinic met als onderwerp 'Verdediging tegen de Multi 2 Ruiten' van docent Nico Portegijs. Aanvang 12.00 uur. Aansluitend is er een bridgedrive, aanvang 13.15 uur. Inschrijven: 020-4638952 of bridge@boekservices.nl. Meer informatie, onder andere over de cursussen, op www.sansatoutbridge.nl.

Bingo

Bingo in het Noorderlicht, iedereen is welkom van 13.00 tot 16.00 uur.

Jan Rot

In een serie nieuwe liedjes keert 'de langste zanger van Nederland' Jan Rot terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium. Aanvang 20.30 uur. € 15,- Reserveren: theaterdeomval.nl.

maandag 5 oktober

Beweeggroep 70+

De beweeggroep gezond bewegen voor 70 +. Iedere maandagochtend om 10.00 uur en 11.00 uur o.l.v. de oefentherapeut. Praktijk voor oefentherapie, burgemeester Bickerstraat 17. Kosten € 6,- per les, deelname per maand. Informatie en aanmelden: 020-6001316.

Spelinloop

Iedere maandagmorgen, behalve in de schoolvakanties, van 10.00 tot 11.30 uur is er in De Brede HOED een gratis spelinloop voor ouders en kinderen. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitwisselen. Carien Ruijter, pedagogisch adviseur, is aanwezig voor vragen en advies over bijvoorbeeld slapen, eten en zeuren.

Buurtlunch

Iedere maandag bij wijkcentrum Noorderlicht een (warme) maaltijd. Aan tafel om ca. 12.15 uur, € 2,50. Voor iedereen van 19-99. Svp vooraf aanmelden tot uiterlijk vrijdagmiddag bij ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl of 06- 55022963.

dinsdag 6 oktober

Cursus Gezond Koken

In het Huis van de Buurt 't Kruidvat een gratis cursus over gezond, goedkoop en lekker eten. De 4 bijeenkomsten, georganiseerd door de GGD en SWD, zijn van 16.30 – 18.30 uur. De cursus wordt gegeven door een diëtiste. Onderdelen die aan de orde komen zijn: voorlichting over gezonde voeding, etiketten lezen, bezoek aan supermarkt, proeven en vergelijken, recept samenstellen en samen koken en eten. Aanmelden: cverhoef@stichtingwelzijndiemen.nl of 06–55622536.

woensdag 7 oktober

Spreekuur

De wijkverpleegkundigen van Amstelring en Cordaan houden iedere woensdag een verpleegkundig spreekuur in De Brede HOED, 14.00 tot 15.00 uur. Alle inwoners van Diemen kunnen hier terecht voor vragen over zorg en welzijn.

Toneel in De Omval

Theater Zeelandia speelt 'Soeur Sourire'. Soeur Sourire is een icoon van de jaren 60; de zingende non die met haar hit 'Dominique' de wereld veroverde, maar die daarna ten onder ging. Het is een teder portret van een tragische figuur met grote theatrale kracht. Aanvang 20.30 uur. € 16,50.

8 en 13 oktober

AMY

De documentaire 'Amy' brengt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse in beeld, een van de grootste muziekiconen van deze eeuw. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw. Aanvang donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 . € 8,-. Reserveren: theaterdeomval.nl.

vrijdag 9 oktober

Cabaret in De Omval

Louise Korthals speelt 'Zonder Voorbehoud'. Maar liefst drie kranten kenden alle vijf sterren toe, waaronder de Volkskrant. De Neerlands Hoop-jury, die aankomend talent met toekomstperspectief moet belonen, had het in 2013 zelden zo makkelijk. Een waar talent. Na haar tweede programma kan dat oordeel alleen maar worden onderstreept: Louise Korthals is een megatalent. Aanvang 20.30 uur. € 18,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 10 oktober

Boekenmarkt

Bij de Sint Petrus' Bandenkerk aan de Hartveldseweg 25 worden boeken verkocht. De opbrengst is voor de restauratie van de kerk. 11.00–14.30 uur.

Repair Café

Repair Café Diemen is vanaf 10 oktober weer elke tweede zaterdag van de maand open van 14.00 tot 17.00 uur open in De Diem, Arent Krijtsstraat 48.

Alex Roeka

Alex Roeka speelt in Theater De Omval het theaterconcert 'Voort!'. "Die sabbatical is me aanvankelijk slecht bevallen", zegt Alex Roeka. "Toen werd er een afspraak voor me geregeld bij een psychiater. Hij raadde me aan onmiddellijk met die rare sabbatical te stoppen. Ik schreef het ene na het andere nummer. Over de liefde, de wereld, onze tijd, mijn verleden en alles wat me beroerde." Aanvang 20.30 uur. € 17,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 11 oktober

Diemer harmonie

In De Omval speelt de Diemer Harmonie haar najaarsconcert. Met medewerking van Muziekvereniging Soli uit Velsen. Beide orkesten staan onder leiding van Vincent van den Bijlaard. Reserveren van kaarten via www.diemerharmonie.nl. Aanvang 14.00 uur.

woensdag 14 oktober

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen geeft een lezing in OBA Diemen over zijn boek 'Oh, oh, Amerika'. Charles Groenhuijsen is al jaren gefascineerd door Amerika en schrijft in 'Oh, oh, Amerika' bevlogen en met grote kennis van zaken over zijn tweede vaderland. Lezing in samenwerking met Bruna Diemen, toegang met OBA-pas € 5,- / normaal € 10,-. Aanvang 20.00 uur. Reserveren via 020-6902353 of diemen@oba.nl.

Verder deze maand

Winny Ros

Winny Ros exposeert tot 6 oktober in het gemeentehuis. Zij maakt o.a. illustraties voor tijdschriften, boeken, reclamedoeleinden en schetsen - storyboards voor reclamebureaus. De expositie toont haar schilderijen en collages. De collages ontstaan door vele lagen acrylverf op papier over elkaar te zetten; zo ontstaan er verrassende plastische structuren en kleurcombinaties. Te zien op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Henny Gentenaar

Olieverfschilderijen van Henny Gertenaar, lid van Kunstzin Diemen, t/m eind oktober 2015 vrij te bezichtigen in verzorgingshuis De Diem. De heldere vrolijke kleuren voeren de boventoon in haar kunstwerken. Dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur.

Marja Eelman

Marja Eelman, lid van Kunstzin Diemen, exposeert in woon-zorgcentrum Berkenstede met haar fantasierijke karakterpoppen. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur.

Alex Roeka speelt op 10 oktober in De Omval.