SV Zeeburg is seizoen goed gestart.
SV Zeeburg is seizoen goed gestart. Foto: Trudy Kroese

Weer winst SV Zeeburg

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft donderdag en zondag competitiewedstrijden gewonnen. De handbalsters uit Diemen staan na vijf wedstrijden ongeslagen bovenaan.

Donderdagavond speelden de dames een inhaalwedstrijd tegen Legmeervogels 1, op zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen CSV 1 uit Castricum en zondag stond in Diemen de competitiewedstrijd tegen SC Dynamo op het programma.

Donderdag speelde SV Zeeburg om 20.00 uur in Uithoorn tegen Legmeervogels. De dames van SV Zeeburg moesten even op gang komen tegen deze vrij stugge ploeg. Door balverlies kon de thuisploeg een aantal keer scoren vanuit de break. Daarna ging het beter lopen bij SV Zeeburg en is de winst geen moment in gevaar gekomen. Eindstand: 14-18.

Na een makkelijke oefenwedstrijd tegen CSV 1 (40-14 winst), een ploeg die in het zaalseizoen in de 2e klasse speelt, stonden de dames van SV Zeeburg zondag aan het begin van de middag klaar voor de thuiswedstrijd tegen SC Dynamo, een team waar zij nog nooit eerder tegen hadden gespeeld.

Al snel bleek dat SC Dynamo een vrij fysieke ploeg heeft en SV Zeeburg moest het dus hebben van snelheid in de aanval. De wedstrijd begon wat rommelig, maar na 15 minuten begon het te lopen bij de thuisclub. De verdediging zat dicht en via mooie aanvallen werd er uitgelopen naar een ruime voorsprong bij de rust. Afgesproken werd dit goede spel na de hervatting voort te zetten, maar dit pakte anders uit. In de verdediging werd minder goed opgelet en gecommuniceerd, waardoor SC Dynamo er makkelijk doorheen kon lopen. In de aanval had de thuisploeg moeite met het creƫren van kansen. De vermoeidheid was in de ploeg was geslopen. Maar SV Zeeburg boekte toch een ruime overwinning: 22-16. SV Zeeburg staat na vijf veldwedstrijden ongeslagen bovenaan. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Lotus DS1 op het programma. De aanvang is om 12.05 uur.