SV Diemen speelt gelijk: 2-2

DIEMEN - SV Diemen heeft voor eigen publiek gelijk gespeeld tegen Meteoor: 2-2. De ploeg van trainer Martin van Egmond heeft na vier duels zeven punten en staat op een gedeelde derde plaats.

Het leek wel alsof SV Diemen had besloten 20 minuten later te beginnen dan de scheidsrechter van plan was. De thuisploeg startte dramatisch en wekte geen moment de indruk dat het van plan was de punten thuis te houden. Meteoor speelde zoals van tevoren werd verwacht, van achteruit werd vrijwel direct de lange bal gespeeld richting de snelle Montblanc. Het was dezelfde Montblanc die in de eerste 20 minuten alle vrijheid kreeg om SV Diemen pijn te doen. Eerst mocht hij in het strafschopgebied kappen, draaien en hard uithalen voor de 0-1. Enkele minuten later versnelde hij aan op de linkerflank, waarna zijn voorzet werd gepromoveerd tot doelpunt: 0-2. Zo was er net een kwartier verstreken en moest SV Diemen oppassen dat het niet weggespeeld zou worden. Na de 0-2 leek SV Diemen dan toch wat wakker te schrikken. Er werden meer duels gewonnen en de aanvallers begonnen zich meer te laten zien. Zo werd centrumverdediger Strobbe gedwongen een kaart te pakken om een veelbelovende aanval in de kiem te smoren en kwam hij niet veel later goed weg toen Bright Owusu ternauwernood op de been bleef na zijn tackle.

Trainer Van Egmond greep in de rust in en bracht Saam en Benouda voor Ringelberg en Sno. Bijna hadden deze twee wissels meteen impact toen Saam uit een goede voorzet van Benouda binnenschoot, maar de middenvelder van SV Diemen stond net buitenspel. Benouda zou zijn stempel op de wedstrijd drukken. SV Diemen was in de tweede helft stukken sterker dan Meteoor en het wachten was dan ook op de aansluitingstreffer. Deze kwam gelukkig tot stand doordat het schot van Benouda licht getoucheerd werd, waardoor de keeper kansloos was: 2-1. Gesterkt door de treffer zette SV Diemen de jacht op nog een doelpunt voort. Meteoor wankelde en kwam nog maar een enkele keer aan de overkant, maar wist wel lang stand te houden. Vlak voor tijd kreeg SV Diemen alsnog loon naar werken toen wederom Benouda vlijmscherp bleek door een rebound van de lat binnen te koppen en zo alsnog een punt veilig te stellen: 2-2. Zondag speelt SV Diemen een uitwedstrijd tegen DSOV. De wedstrijd in Vijfhuizen begint om 14.00 uur.