Afbeelding

Diemense zanger viert 20-jarig jubileum

DIEMEN - Zanger Quincy (37) uit Diemen viert in november dat hij dit jaar maar liefst twintig jaar in het vak actief is. Veel inwoners van Diemen zullen hem kennen vanwege zijn optredens tijdens het Diemer Festijn. Ook tijdens de meest recente editie van het Diemer Festijn stond Quincy op het podium in de feesttent. Quincy woont met zijn vrouw Daisy, haar zoon Donny en hun dochter Bobby in Diemen-Noord.

Wat is jouw achtergrond?
"Ik ben in een ziekenhuis in Amsterdam geboren en heb tot mijn 13e jaar in Abcoude gewoond. Ik heb in Amstelveen op de middelbare school gezeten. Ik ben op mijn 14e met zingen gestart. Dat is eigenlijk als een dolletje begonnen. Een vriendin van mijn zuster zong en toen zij weer eens een keer bij ons op bezoek was, zei ik tegen haar dat ik de volgende keer als zij ging zingen met haar mee zou gaan. Dat heb ik toen gedaan en enkele weken later deed ik mee aan een talentenjacht in Café La Bastille in Amsterdam. Ik ben kort daarna begonnen met zangles en tour vanaf mijn 17e jaar door het land. Daarom vier ik binnenkort mijn twintigjarig jubileum als artiest."

De zanger heeft zich de afgelopen twintig jaar sterk ontwikkeld en heeft al een mooie loopbaan achter de rug. Quincy kreeg landelijke bekendheid door met grote overmacht de verkiezing van de titelsong voor de eerste Big Brother-serie te winnen. Begin 2008 startte op AT5 de eerste uitzending van Quincy's reallifesoap. In een reeks van 10 afleveringen kon de kijker Quincy op de voet volgen. De single 'Slapeloze Nachten' die op 15 februari 2008 officieel gereleased werd, was tevens de titelsong en behaalde een mooie hitnotering, namelijk de 15de plaats in de Mega Top 100.

Quincy werd opgemerkt door Marianne van Wijnkoop. Als casting director van Joop van den Ende Theater Producties was ze op zoek naar een tweede invaller voor Danny de Munk in de hitmusical Ciske de Rat. Aangezien Quincy op dat moment nog nooit iets op musicalvlak gedaan had, was deze move best spannend. Na een lange tijd auditeren en repeteren was de kogel door de kerk: Quincy was Ciske!

Begin 2011 tekende Quincy een tweejarige platendeal met Red Bullet/Rodeo Media hetgeen resulteerde in de single 'Hoe ver moet ik gaan'. Ook was Quincy dat jaar te zien in een minidocusoap in het SBS6-programma '100%TV' en was er zijn eerste concert in Escape Amsterdam.

In de afgelopen jaren trad Quincy op in het hele land. Begin 2014 zette hij zijn eigen label op: dbMusic. Onder dit label zijn inmiddels drie singles uitgebracht: 'Zeg mij dat dit liefde is', 'Volmaakt' en 'Ben je morgen nog van mij'. Ook in dat jaar trad hij op in de Ziggo Dome bij 'Holland zingt Hazes' en bereikte hij de halve finale in het programma 'Bloed, zweet en tranen'. In 2015 deed Quincy mee aan het SBS6-programma 'We Are Family', een familieprogramma waar Quincy samen met zijn dochter Bobby zong en de finale behaalde.

Hoe vaak treed je op?
"Dat varieert, maar meestal minimaal drie keer per week. Ik doe allerlei optredens, van zeg maar optredens in cafés tot aan concertzalen en dinnerconcerten. Ik vind het heel mooi dat ik van mijn hobby zingen mijn beroep heb kunnen maken."

Hoe bereid je je voor op een optreden?
"Ik leef gezond: ik rook niet, drink weinig, eet gezond en pak mijn rust. Nee, ik gebruik niets om mijn stem in vorm te houden. Als je iets gebruikt en het een keer bent vergeten dan mis je het en dat wil ik niet. Voordat ik aan een optreden begin, heb ik altijd last van een gezonde spanning. Dat hebben de meeste artiesten. Ik kijk altijd stiekem van achter het gordijn de zaal in om het publiek te zien. Maar zodra ik de microfoon in mijn hand heb en het podium opstap voel ik mij prettig en op mijn gemak."

Je treedt vaak op tijdens het Diemer Festijn in jouw woonplaats. Blijft dat bijzonder voor je?
"Jazeker. De afgelopen keer ben ik op donderdag in de tent gaan kijken en heb daar een biertje gedronken. Van presentator Wim Bohnenn mocht ik mijn fiets achter de feesttent op de parkeerplaats van de artiesten zetten, haha. Zaterdagavond heb ik in de feesttent opgetreden. Ik kon na afloop van het optreden helaas niet blijven omdat ik nog een optreden had in Castricum. Als het maar even kan blijf ik na een optreden om even met de mensen. te parten. Dat vind ik altijd heel leuk."

Quincy op het podium tijdens het Diemer Festijn.
Quincy tourt al vanaf zijn 17e door het land.
Zanger heeft graag contact met publiek.