Wethouder Ruud Grondel knipt het lint door met activiteitenbegeleidster Amal, beheerder Maico en Marja die verantwoordelijk was voor de nieuwe inrichting.
Wethouder Ruud Grondel knipt het lint door met activiteitenbegeleidster Amal, beheerder Maico en Marja die verantwoordelijk was voor de nieuwe inrichting. Foto's: Trudy Kroese

'Er is iedere dag van alles te doen in 't Kruidvat'

DIEMEN - Afgelopen zaterdag werd Huis van de Buurt 't Kruidvat onder grote belangstelling officieel heropend. Het wijkcentrum is na een uitgebreide verbouwing iedere dag open voor een kop koffie bij de inloop, een activiteit of een lunch of diner.

David van Wesel, namens Stichting Welzijn Diemen coördinator van het Huis van de Buurt: "Het was gezellig druk zaterdag. Er waren veel bekende gezichten in het Huis van de Buurt maar ook mensen die we nog niet kenden, dus hopelijk weten die ons vanaf nu vaker te vinden."

Er is een heel nieuw programma voor 't Kruitvat, met iedere dag diverse activiteiten. "Iedere dag is er een lunch voor twee euro en een diner voor € 3,50", vertelt David. "Er zijn ook iedere dag een inloop en diverse activiteiten. Er is ook iedere ochtend een sportactiviteit. Met coupons kunnen mensen gratis kennismaken: 2x gratis lunchen, 2x gratis avondeten en 3x een workshop gratis volgen; die kosten normaal 1 euro."

Het Huis van de Buurt heeft een heel open karakter. "Daar helpt de verbouwing ook aan mee. Het Kruidvat is beter toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel, door de nieuwe entree met schuifdeuren. Het is allemaal veel lichter geworden, met frisse kleuren en ook door de dakkoepel. Er staan grote tafels waaraan je koffie kunt drinken met elkaar. In de foyer is altijd een inloopactiviteit en de grote zaal is er voor activiteiten zoals workshops. Iedereen uit de buurt moet zich welkom voelen. Er is een heel dagprogramma, je kunt de hele dag meedoen."

Kleine daad, groot resultaat
Tijdens de opening werd ook de winnaar bekendgemaakt van de prijsvraag 'Kleine daad, groot resultaat', waarbij mensen ideeën konden aandragen voor een wijkgerichte activiteit. Er waren 16 inzenders, die tijdens een coachinggesprek gaan kijken of hun idee verder uitgewerkt kan worden. Het beste idee was van Serve the City Diemen. De organisatie wil vluchtelingengezinnen die nog niet zo lang in Diemen wonen in contact brengen met gezinnen die hier al langer zijn. Zij krijgen 250 euro om dat idee verder uit te werken.

Wethouder Maïta van der Mark feliciteert Marten van den Poll, bestuurslid van StC Diemen, met de eerste prijs in de actie 'Kleine daad, groot resultaat'.