Ploegen waren aan elkaar gewaagd.
Ploegen waren aan elkaar gewaagd. Foto: Trudy Kroese

Smashing '72 verliest nipt

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft zaterdag in Sporthal Diemen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van US uit Amsterdam: 2-3. De setstanden waren 24-26, 15-25, 25-20, 25-16 en 11-15.

Beide teams wilden de beladen wedstrijd niet verliezen. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een spannende vijfsetter. US schreef drie wedstrijdpunten bij, Smashing '72 mocht twee punten bijschrijven.

In de eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bezoekers uit Amsterdam trokken echter aan het langste einde: 24-26. In de tweede set bleken de speelsters van Smashing '72 het verlies van de openingsset nog niet te boven te zijn gekomen. US won deze set met 15-25 en nam een 0-2 voorsprong.

Samshing '72 startte de derde set met een gewijzigde opstelling en toonde veerkracht. De thuisclub won deze set met 25-20. De volleybalsters uit Diemen slaagden erin om in de vierde set genadeloos terug te slaan: 25-16. De stand was 2-2 en de vijfde set moest de beslissing brengen.

In de vijfde tie-breakset werd het pleit uiteindelijk beslecht en won US met 11-15. De eindstand werd hierdoor 2-3. Over de gehele wedstrijd was het puntensaldo slechts twee punten in het voordeel van US (100-102) en daarmee toonde Smashing '72 aan dat de ploeg zich ondanks een achterstand halverwege de wedstrijd nooit gewonnen heeft gegeven.

De volleybalsters uit Diemen spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Keistad. De wedstrijd in Amersfoort begint om 16.30 uur.