SV Diemen wint bij Zwanenburg: 1-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Zwanenburg met 1-2 gewonnen.

Na de verdiende overwinning van vorige week thuis tegen Buiksloot trad SV Diemen zondag aan in en tegen Zwanenburg. Het eerste half uur voltrok zich zonder echte hoogtepunten. Zwanenburg probeerde SV Diemen vroeg vast te zetten, maar slaagde daar eigenlijk nauwelijks in. Met veel lopende mensen wist SV Diemen het Zwanenburg moeilijk te maken. De ploeg van trainer Martin van Egmond was echter ongelukkig in de eindpass waardoor het echte gevaar uitbleef. Zwanenburg leek echter bijzonder kwetsbaar in de ruimte, hetgeen in de 30e minuut tot uiting kwam. De watervlugge Dennis van Bree werd goed weggestuurd, waarna Ruben Karelse aan de noodrem trok. De bal ging op de stip maar de warrig fluitende leidsman vergat een kaart te trekken.
De penalty werd onberispelijk benut door Van Bree, die zijn goede vorm van vorig seizoen niet lijkt te zijn verloren. SV Diemen probeerde direct door te drukken, maar na een snelle counter van Zwanenburg ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Het was keeper Dave Moen die goed en lang bleef kijken en de bal klemvast wist te pakken. Zwanenburg leek hierdoor een tik op te hebben gelopen en vlak voor rust trok de thuisclub voor de tweede keer aan de noodrem. Dit keer reageerde de scheidsrechter wel adequaat en stuurde Simons met rood naar de kant.
In de tweede helft ging een fel SV Diemen op jacht naar de snelle beslissing. Edmund Sno kwam dichtbij, maar zijn schot trof de paal. De wedstrijd werd echter op zijn kop gezet doordat er plots een rode kaart werd getrokken voor Diemenaar Mano Joren. Volgens de scheidsrechter wegens natrappen, hoewel hij de enige leek die het had gezien.
Met 10 tegen 10 geloofde Zwanenburg er weer in. Rond de 60e minuut was er een verschrikkelijk moment. Na een duel tussen Owusu en Eugene van de Bor brak laatstgenoemde speler zijn been.
Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd er besloten door te spelen. Diemen scoorde vrij snel de 0-2 na een geweldige actie van aanvoerder Moelee, waarna Van Bree binnen kon glijden. Zwanenburg ging alles of niets spelen en kwam één maal tot scoren vanuit een corner, maar de overwinning van SV Diemen kwam niet meer in gevaar. SV Diemen speelt zondag thuis tegen Meteoor. De wedstrijd begint om 14.30 uur.