Miranda en John van Dam zijn er ieder Diemer Festijn bij.
Miranda en John van Dam zijn er ieder Diemer Festijn bij.

'Wij zijn er ieder Diemer Festijn bij'

DIEMEN - De lampjes knipperen vrolijk, de botsautootjes staan in het gelid. Een medewerker poetst nog even de laatste wagens. Autoscooter Number 1 van John en Miranda van Dam is maandagmiddag al klaar voor het Diemer Festijn.

John loopt met een andere kermisexploitant mee om even te helpen. Hij is het aanspreekpunt voor de andere exploitanten. Wel logisch, want John komt al jaren naar het Diemer Festijn met zijn botsauto's. En voor hem zijn vader Dirk. En daarvoor zijn grootvader al. "Wij waren er alle vorige 32 Diemer Festijnen bij, en lang daarvoor was er ook altijd kermis in Diemen in deze periode. Ik denk dat we hier al zeker 50 jaar komen", vertelt John. "Ik ben hier zelf nog naar de kleuterschool geweest als we hier stonden. Ik kom nog wel jongens tegen uit die tijd." Ook Miranda komt al heel lang mee naar Diemen. "Bijna 23 jaar getrouwd en 8 jaar verkering, toen kwam ik ook al mee; ik heb bijna alle Diemer Festijnen wel meegemaakt", rekent ze uit.

Hun attractie staat maandagmiddag al helemaal klaar. De wagens krijgen nog een laatste schoonmaakbeurt. "De puntjes op de i, mijn schoonvader zei altijd: bij ons moet alles glimmen", vertelt Miranda. Aan de kant staan de eerste fans al te kijken en twee voorbijgangers komen vragen wanneer de botsauto-attractie open gaat. Zij moeten nog een dagje wachten.

John en Miranda komen graag naar Diemen. "Het is hier altijd gezellig. De vrijwilligers zetten zich voor 100% in om er een topfeest van te maken en er is altijd een mooi programma in de feesttent."