Marcel en Cynthia zorgen dat de bak met snoepjes goed gevuld blijft.
Marcel en Cynthia zorgen dat de bak met snoepjes goed gevuld blijft.

Extra service: na het toiletbezoek een snoepje mee

DIEMEN - Naast het schoteltje met muntjes, flesjes deodorant en een schaal met snoepjes: extra service van de beheerders van de wc-cabines op het Diemer Festijn.

Honderden bezoekers krijgen Sandra, haar broer Marc en medewerkster Cynthia in hun wc-cabines tijdens het Diemer Festijn. Sandra zorgt al jaren voor de toiletten op het festijn en als het nodig is, komt Marc helpen. Hij doet dat in Diemen graag. "Ik ben hier ieder jaar en het is een heel gezellig feest. De mensen zijn heel aardig en je maakt leuke dingen mee", vertelt Marc.

Als Marc aan het begin van de avond komt, gaat er eerst een emmer sop door de linker wc-wagen, die de hele dag open is geweest voor de bezoekers aan de kermis en het middagprogramma in de feesttent. Zo zijn alle toiletten weer schoon en fris voor de feestgangers.

Een keer naar het toilet kost 50 eurocent. Wie denkt 's avonds wel vaker van de toiletten gebruik te zullen maken, en dat is niet ondenkbaar natuurlijk als je ook geniet van de nodige drankjes tijdens het feest, kan de toiletkosten in één keer regelen met een abonnement voor tweeënhalve euro. "Dat is een goede prijs; bij andere feesten waar wij staan is dat duurder, maar die duren vaak ook langer. Het is hier alleen 's avonds natuurlijk."

Naast het schoteltje voor de muntjes vallen de flesjes deodorant en een schaal met snoepjes op. "De deodorant is een extra service en mensen maken daar best vaak gebruik van. Net als de snoepjes." Tijd om de feesttent weer op te gaan zoeken; we nemen een lekker colasnoepje uit de schaal mee.