Jonas Ossendrijver (rechts vooraan) staat op 'zijn' pad.
Jonas Ossendrijver (rechts vooraan) staat op 'zijn' pad.

TIW-Survivors eert oudste lid Jonas Ossendrijver

DIEMEN - Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors houdt op zaterdag 19 september een familiesoftbaldag. Deelnemers kunnen in een ontspannen sfeer softballen en daarna genieten van een barbecue. Ook mensen die geen lid zijn van de vereniging zijn van harte welkom.

De familiesoftbaldag begint om 14.00 uur, om 18.00 uur start de barbecue. De Diemense vereniging voor ontwikkelingssamenwerking Vivos houdt vanaf 20.00 uur een bingo bij TIW-Survivors. De opbrengst van de bingo gaat naar een nieuw project van Vivos in Nicaragua: de realisatie van een multifunctioneel gebouwtje inclusief peuterspeelzaal in de plattelandsgemeenschap Monte Grande Occidental. Vivos onderhoudt een vriendschapsband met het plaatsje Nandaime in Nicaragua.

Afgelopen zondag heeft TIW-Survivors zijn oudste lid Jonas Ossendrijver (88) geƫerd door het pad aan het begin van het sportpark zijn naam te geven: het Jonas Ossendrijverpad. Jonas is net na de Tweede Wereldoorlog lid geworden van H.C.T.I.W en heeft zich als 3e honkman en catcher zeer verdienstelijk gemaakt in de topklasse. Jonas heeft veel meegemaakt in de honkbalwereld en was blij dat 27 jaar geleden de fusie kwam tussen Giants en H.C.T.I.W. Ook heeft Jonas teams getraind en gecoacht. Jonas is een echt clubmens en een trouwe supporter/vrijwilliger van TIW-Survivors.