Mascotte Jack

De zevenjarige Ajaxfan Jack uit Diemen beleefde zaterdag een topdag. Hij was een van de mascottes bij de wedstrijd FC Twente-Ajax en mocht voor de wedstrijd aan de hand van verdediger Joël Veltman het veld van de Grolsch Veste in Enschede oplopen.

Jack had meegedaan aan een prijsvraag van de Ajax Kids Club en was ingeloot om als een van de mascottes voor de wedstrijd FC Twente-Ajax het veld mee op te lopen. Bijzonder is dat zijn moeder uit het Oosten van het land komt en supporter van FC Twente is.

Jacks vader Wilco: "Wij zijn zaterdag met z'n drieën met de auto naar Enschede gereden. Onderweg kwamen wij bussen met supporters van Ajax tegen. Dat vond Jack geweldig. Wij waren een uur voor de wedstrijd bij het stadion. Jack werd daar opgevangen en is naar een kleedkamer gegaan, ik heb mijn plaats op de tribune opgezocht."

Jack is al van kleins af aan supporter van Ajax en beschikt over enorm veel feitenkennis over voetbal en Ajax in het bijzonder. Vroeger was hij fan van Siem de Jong, nu is Joël Veltman een van zijn favoriete spelers. "De kinderen moesten alleen hun voetbalschoenen meenemen, in de kleedkamer kregen zij het tenue van Ajax. Nee, dat mochten zij niet houden. Er werd geloot wie met Cillessen mee het veld op mocht lopen, de mascottes konden zelf naar een speler toelopen", aldus Wilco. Jack ging naar Veltman en liep aan de hand van de international het veld van FC Twente op. Het was een ervaring die de rassupporter van Ajax nooit meer zal vergeten.

Wilco: "Jack kwam ongeveer een kwartier na het begin van de wedstrijd de tribune oplopen. Hij had een enorme smile op zijn gezicht. Dat was heel mooi. We hebben veel foto's, waarvan wij er een aantal op Facebook hebben gezet."

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax werd 2-2. FC Twente nam een 2-0 voorsprong en daarna kwam Ajax langszij. Jack had uiteraard liever gezien dat Ajax had gewonnen.