Dames SV Zeeburg winnen van concurrent Tornado

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Tornado gewonnen: 23-21.

De handbalsters uit Diemen hebben een pittig weekeinde achter de rug. Zij trainden vrijdag en speelden zaterdag vriendschappelijk tegen hoofdklasser ROAC (29-15 winst). Daarna ging een groot deel van de selectie feestvieren tijdens het Diemer Festijn.

Tornado, dat in de zaal in de hoofdklasse uitkomt, en SV Zeeburg waren beide ongeslagen. Tornado begon voortvarend, maar de keepster van SV Zeeburg was in vorm. De bezoeksters namen de leiding, maar daarna sloeg SV Zeeburg toe en leidde bij rust met 11-8. Na de hervatting behield SV Zeeburg lange tijd een voorsprong van vier à vijf punten. Maar 12 minuten voor tijd wist Tornado terug te komen tot slechts een punt. De keepster van SV Zeeburg stopte op een cruciaal moment een penalty en daarna ook de rebound. Vlak voor tijd kreeg SV Zeeburg een penalty die werd benut. Eindstand 23-21.

Komend weekend gaan de dames op trainingsweekend naar Beek in Limburg. De volgende competitiewedstrijd is op donderdag 24 september uit bij Legmeervogels.