André Hazes jr. liet Diemen vrijdagavond meezingen met Hazes.
André Hazes jr. liet Diemen vrijdagavond meezingen met Hazes. Foto: Trudy Kroese

Diemer Festijn 2015:
'Het was zeer geslaagd'

DIEMEN - De gemeente, de politie en de Stichting Diemer Festijn zijn zeer tevreden over het verloop van het 33e Diemer Festijn. Het was druk, de sfeer was goed en ook het weer hielp een handje mee. In september 2016 vindt het Diemer Festijn voor de 34e keer plaats.

Burgemeester Erik Boog maakte het evenement voor de eerste keer mee. "Ik ben elke dag aanwezig geweest en vond het een groot succes. Er waren veel mensen aanwezig en de sfeer was heel goed. Er zijn enkele kleine incidenten geweest, maar de gezelligheid overheerste. Ik vind dat het Diemer Festijn heel goed georganiseerd is. De organisatie, de politie en de gemeente hebben heel goed samengewerkt. Wij hebben veel overleg gevoerd. Na afloop van het vuurwerk heb ik in De Omval de leden van de crew bedankt. Zij hebben zich enorm ingezet."

René Knigge, voorzitter van de Stichting Diemer Festijn, is eveneens zeer te spreken over het verloop van het Diemer Festijn. "Het was zeer geslaagd: er waren veel bezoekers, de sfeer was goed, de artiesten hebben enorm hun best gedaan en ook de leden van de crew hebben naast hun enorme inzet ook kunnen genieten van het Diemer Festijn. Wij leggen de lat elk jaar hoog, maar hebben ons doel bereikt. De nieuwe burgemeester was vaak aanwezig en de danspasjes die hij tijdens de seniorenmiddag met een aantal bezoeksters heeft gemaakt werden erg gewaardeerd. De reacties die wij van bezoekers hebben gekregen zijn zeer positief."

Crew
Knigge heeft waardering voor de inzet van de leden van de crew: "De crew is de afgelopen jaren verjongd. Er zijn leden bij die al jaren meelopen, maar ook jongeren die pas enkele jaren meedoen of er dit jaar voor het eerst bij waren. Het is gelukkig niet moeilijk om nieuwe mensen voor de crew te vinden."

Knigge laat weten dat het Diemer Festijn volgend jaar voor de 34e keer plaatsvindt, van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 september. Op de laatste dag vindt ook de Gemeentedag weer plaats.

Personeel van de gemeente heeft zich de hele week enorm ingezet het centrum na afloop van de festiviteiten meteen schoon te maken. Ook in de nacht van zaterdag werd hard doorgewerkt.