Izhar Elias en Levan Tskhadadze openen het seizoen met 'een virtuoos gesprek'.
Izhar Elias en Levan Tskhadadze openen het seizoen met 'een virtuoos gesprek'.

'Virtuoos gesprek' tussen gitaar en klarinet in De Hoop

DIEMEN - Op zondag 27 september opent het nieuwe seizoen van de concertserie 'Kamermuziek in De Hoop'.

In de wintermaanden is er iedere laatste zondag van de maand een kamermuziekconcert in de schuilkerk aan de Hartveldseweg. "Het wordt een serie met mooie en interessante concerten", belooft programmeur Els Verhaak. "Van een virtuoos gesprek tot een folkloristische bruiloft en een Spaanse flamencobar."

De twee topmusici Izhar Elias (gitaar) en Levan Tskhadadze (klarinet) openen het seizoen op 27 september met 'een virtuoos gesprek' tussen deze twee instrumenten. "Het gaat van romantische ballades en vingervlugge operavariaties tot aan opzwepende Georgische muziek en zelfs bossanova. Een spannende start", aldus Verhaak.

In oktober een Diemense cellist op het podium van De Hoop. Hoogtepunten uit de celloliteratuur zijn voor het concert op 25 oktober uitgekozen door pianist Daniël Kramer en de van oorsprong Hongaarse, in Diemen wonende cellist Örs Köszeghy. Musica Batavia laat op 29 november de drie Duitse grootmeesters Telemann, Bach en Händel klinken.

Vanaf januari
Het tweede deel van de serie begint op de laatste dag van januari. Gesto Antico, een jong en talentvol strijktrio, laat in het programma 'Puur Klassiek' de echte klassiekers, Haydn, Boccherini en Mozart, horen. Het bekende Atlantic Trio komt op 28 februari en speelt de ware Russische, Franse en Duitse romantiek in pianotrio's van Paul Juon, Cécile Chaminade en Johannes Brahms. Het slotconcert op 20 maart zal een spetterend en swingend optreden zijn met 'saxofolk', uitgevoerd door het Berlage Saxophone Quartet.

Meer informatie is te vinden op www.schuilkerkdehoop.nl.