SV Diemen verliest bij Hercules Zaandam: 4-0

DIEMEN - SV Diemen heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. Het team van trainer Martin van Egmond ging in de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam hard onderuit: 4-0.

Van Egmond is teleurgesteld over het resultaat van zijn team in de competitie-ouverture in Zaandam. Hij weigert echter naar excuses te zoeken. "Hercules Zaandam heeft de wedstrijd terecht gewonnen. Die ploeg voetbalde beter en speelde ook feller. Wij zullen zondag met een andere instelling het veld op moeten gaan."

Zondag werd duidelijk dat het niveauverschil tussen de vierde en derde klasse aanzienlijk is. Ook SV Ouderkerk en Fortius, die beide net als SV Diemen naar de derde klasse C zijn gepromoveerd, gingen hard onderuit in hun eerste competitieduel: SV Ouderkerk verloor met 4-2 bij ASV Arsenal, Fortius moest bij AGB een 5-1 nederlaag incasseren.

SV Diemen krijgt zondag de kans om revanche te nemen. De club speelt dan een thuiswedstrijd tegen Buiksloot. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Buiksloot speelde in de competitie-ouverture gelijk tegen OSV: 2-2.

Buiksloot is een fusieclub die voorkomt uit twee legendarische Amsterdamse verenigingen: Volewijckers en DWV.