Burgemeester en wethouder mikken op korf.
Burgemeester en wethouder mikken op korf. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe korfbalvelden geopend

DIEMEN - DKV Victoria speelt de thuiswedstrijden vanaf de start van het huidige seizoen op twee nieuwe kunstgrasvelden. De velden werden zondagmiddag officieel geopend door burgemeester Erik Boog en wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse.

Dat het kunstgrasveld waarop de spelers van de korfbalvereniging tot en met het einde van vorig seizoen de wedstrijden en trainingen afwerkten hard aan vervanging toe was, kon iedereen zien. Maar nadat de korfbalbond had besloten dat de wedstrijden met ingang van dit seizoen op een kleiner veld worden gespeeld, was het moment aangebroken om de accommodatie op sportpark De Diemen aan te passen. Het versleten korfbalveld heeft plaats gemaakt voor twee nieuwe velden van kunstgras. Bovendien is er een veldje voor de jeugd aangelegd. De velden wordt ook gebruikt voor de trainingen.

Voorzitter Richard Groenveld en de leden van DKV Victoria ontvingen burgemeester Erik Boog en wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse zondagmiddag in het clubgebouw. De officiƫle opening van de velden vond plaats na afloop van de thuiswedstrijd van het tweede team van DKV Victoria en vlak voordat het eerste team de eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde.

Wethouder Klaasse ging in zijn toespraak gedetailleerd in op de lange geschiedenis van de korfbalvereniging die in 2017 het 100-jarig bestaan hoopt te vieren. Daarna schoten de burgemeester en de wethouder beiden een bal op een korf. Jeugdige leden van de verenigingen zorgden voor extra sfeer door confetti af te steken.

Richard Groenveld vertelt dat de leden tevreden zijn over de nieuwe velden. "Doordat er op een kleiner veld wordt gespeeld moeten de spelers wendbaarder zijn en sneller draaien. De spelers die ik heb gesproken zijn tevreden over de kwaliteiten van de velden. Zij geven aan dat de nieuwe velden voor een goede grip zorgen."