Dames SV Zeeburg starten met overwinning

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De handbalsters uit Diemen wonnen in Almere met 16-17 van Havas.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Havas wist een aantal keer vanuit de hoeken te scoren, maar SV Zeeburg bleef in de aanval goed aanzetten en maakte ook de nodige doelpunten. De verdediging van de bezoekers stond sterk, waardoor Havas tegen het einde van de eerste helft meerdere fouten maakte. Bij rust leidde SV Zeeburg met 13-8. In de rust gaf de coach van SV Zeeburg de opdracht om de snelle tegenaanval vaker in te zetten. Na de hervatting lukte dit niet echt. Het spel van het team uit Diemen verslapte. De ploeg leed veel balverlies en liet Havas terugkomen in de wedstrijd. Aanvallend werd er weinig gecreƫerd en in de defensie werden fouten gemaakt. Eindstand: 16-17.
Zondag spelen de dames thuis tegen Vido. De wedstrijd begint om 12.40 uur.