Korfballers starten competitie met gelijkspel

DIEMEN - DKV Victoria is de competitie begonnen met een gelijkspel in Purmerend tegen Purmer: 14-14.

Lang leek het erop dat SV Diemen de punten mee ging nemen naar Diemen, maar door een verslapping in de concentratie is dat niet gebeurd. In de laatste tien minuten liet het team uit Purmerend veerkracht zien.

De korfballers uit Diemen begonnen sterk aan de wedstrijd. De bezoekers hadden na een klein kwartier al een goede voorsprong opgebouwd, maar verzuimden die uit te bouwen. De thuisclub kon hierdoor in het spoor blijven. De hitte had invloed op de wedstrijd. Rennen en draaien kostten de spelers van beide teams veel moeite. Bij rust leidde DKV Victoria.

DKV Victoria hoopte na de hervatting de genadeklap uit te delen. Dit lukte echter niet. Purmer kwam eerst langszij en nam daarna een voorsprong van drie punten. De wedstrijd eindigde in een puntendeling. Dit was een teleurstelling voor DKV Victoria.

DKV Victoria speelt zondag 6 september thuis tegen OKV. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Rond 14.00 uur worden de twee nieuwe velden van de korfbalclub uit Diemen geopend. Burgemeester Erik Boog en Jeroen Klaasse, wethouder van Sportzaken, verrichten de opening van de velden.